«Madu»: Ένα ντοκιμαντέρ για το αγόρι που χόρευε μπαλέτο στις φτωχογειτονιές της Νιγηρίας

Το 2020, ένα βίντεο που τον έδειχνε να χορεύει ξυπόλυτος μέσα στη βροχή, σ’ έναν λασπωμένο δρόμο, έγινε viral, ανοίγοντάς του την πόρτα σε μία από τις κορυφαίες σχολές χορού στον κόσμο.

Article featured image
Article featured image

Ο Άντονι Μαντού (Anthony Madu) αφηγείται την υπέροχη ιστορία του στο νέο ντοκιμαντέρ της Disney, με τίτλο «Madu».

Σύμφωνα με το People, πρόκειται για την ιστορία του νεαρού χορευτή από τη Νιγηρία που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο μέσα από ένα βίντεο 44 δευτερολέπτων. Ήταν το 2020, όταν ο δάσκαλός του, Daniel Ajala Owoseni, «αποκάλυψε» τον Άντονι να χορεύει μπαλέτο ξυπόλητος, στη βροχή σε έναν δρόμο έξω από το Λάγος.

Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου αγγίζοντας τις καρδιές όλων και χάρη σε αυτό δέχθηκε υποτροφία σε μία από τις κορυφαίες σχολές χορού στον κόσμο, στο Elmhurst Ballet School στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Το ντοκιμαντέρ – που αφηγείται το ταξίδι του αγοριού καθώς αφήνει την οικογένειά του στη Νιγηρία για να σπουδάσει στην Αγγλία – πριν από την κυκλοφορία του στο Disney+, θα ανοίξει την αυλαία του 39ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σάντα Μπάρμπαρα, στις 7 Φεβρουαρίου.

nigeriaboy2.png



«Είναι το όνειρό μου και πρέπει να το ακολουθήσω», λέει ο Άντονι στο τρέιλερ που δόθηκε στη δημοσιότητα δίνοντας μία πρώτη εικόνα από το γεμάτο θάρρος και όνειρα ταξίδι του κατά τη διάρκεια του οποίου είχε να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια και απρόσμενες προκλήσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το μέλλον του.

Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει o υποψήφιος για Όσκαρ Ματ Όγκενς (Matt Ogens) και ο Τζόελ Μπένσον (Joel Kachi Benso) οι οποίοι δήλωσαν ότι «το να κάνουμε τη φωνή του Άντονι να ακουστεί ήταν το απόλυτο κίνητρό μας».

Η ταινία «Madu» θα είναι διαθέσιμη στο Disney+, από τις 29 Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ