Έξι βίντεο από τη (χθεσινή) κάτασπρη πρωτεύουσα

Καθαρά Δευτέρα όνομα και πράμα.

Article featured image
Article featured image

Ως απόκοσμο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το χθεσινό σκηνικό του καιρού, αφού η ξαφνική μπόρα που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στην πρωτεύουσα, κάθε άλλο παρά άνοιξη θύμιζε.

Η δυνατή και έντονη χαλαζόπτωση δημιούργησε πρωτόγνωρες εικόνες και είχε ως αποτέλεσμα κεντρικοί δρόμοι της Λευκωσίας να «ασπρίσουν» λόγω του τεράστιου χαλαζιού που έπεσε. Όπως ήταν αναμενόμενο το σκηνικό απαθανατίστηκε από τους πολίτες που πόσταραν εικόνες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη «χιονισμένη» Λευκωσία. Με λίγα λόγια, είχαμε Καθαρά Δευτέρα, όνομα και πράμα...

@boramarkovicphotography 🇨🇾 Nicosia today 18.3.2024!!! That is not snow, that is heavy fall of hail 😨Λευκωσία σήμερα 18.3.2024!!! Αυτό δεν είναι χιόνι αλλά τεράστια χαλαζόπτωση 😨 #kypros #cyprus #cyprus🇨🇾 #thunderstorm #nikosia #λευκωσία #κυπρος #nicosia #storm #clouds #reflection #haze #rainy #rain #lovecyprus #hail #thunder ♬ original sound - Bora Markovic Photography


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στις περιουσίες πολιτών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από χθες μέχρι σήμερα, ανταποκρίθηκε σε συνολικά 78 περιστατικά για αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν κυρίως λόγω πλημμυρισμένων υποστατικών, πολυκατοικιών και υπογείων, αλλά και για το άνοιγμα οχετών ομβρίων υδάτων.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στη Λεωφόρο Λεμεσού και σε άλλες οδούς της περιοχής του Στροβόλου, όπου υπήρξαν αρκετές ακινητοποιήσεις οχημάτων και συσσώρευση μεγάλης ποσότητας νερού. Οι εργασίες για αποκατάσταση συνεχίζονται από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Φωτογραφίες και βίντεο απόΚαιρόφιλου Κύπρου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ