Πώς κατέρρευσε η γέφυρα στη Βαλτιμόρη μετά από πρόσκρουση πλοίου

Ψάχνουν τα αίτια.

Article featured image
Article featured image



Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, όταν ένα τμήμα της γέφυρας Francis Scott Key κατέρρευσε μετά τη σύγκρουση ενός μεγάλου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό περίπου 20 ατόμων που φέρεται να έχουν πέσει στα νερά του ποταμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γύρω στη 1:30 π.μ. της Τρίτης ένα μεγάλο πλοίο συγκρούστηκε με τη γέφυρα που συνέδεε τις βόρειες και νότιες λωρίδες κυκλοφορίας του Interstate 695, έπιασε φωτιά πριν προκαλέσει την πτώση πολλών οχημάτων στον ποταμό Patapsco που βρίσκεται από κάτω.

Σημειώνεται δε ότι η Francis Scott Key Bridge, είναι η μεγαλύτερη στην περιοχή της Βαλτιμόρης, κατασκευάστηκε το 1977, έχει μήκος 2,6 χλμ. και υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση τη διασχίζουν 11,5 εκατομμύρια οχήματα με το κόστος κατασκευής της να είναι 110 εκατομμύρια δολάρια.


Ο Υπαξιωματικός Matthew West από την Ακτοφυλακή της Βαλτιμόρης ότι ήταν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έπλεε με σημαία Σιγκαπούρης και προσέκρουσε στη γέφυρα. Το πλοίο, με την ονομασία «Dali», κατευθυνόταν μέσω Βαλτιμόρης με τελικό προορισμό το Κολόμπο της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με τους χάρτες και τα δεδομένα Marine Traffic and Vessel Finder.

Η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ ανήρτησε στο X γύρω στις 2 π.μ. ότι όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας ήταν κλειστές και προς τις δύο κατευθύνσεις για ένα «περιστατικό» στη γέφυρα και η κυκλοφορία εκτρέπεται, ανέφερε η υπηρεσία.

Τι ανέφερε ο δήμαρχος

Μετά την είδηση του ατυχήματος που συνέβη στην Βαλτιμόρη, ο δήμαρχος, Μπρέντον Σκοτ, ανήρτησε ότι ήταν ενήμερος για την κατάσταση και θα βρισκόταν καθ’ οδόν προς τη γέφυρα μαζί με άλλους ηγέτες της πόλης και της πολιτείας.

Μάλιστα, σε ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο X, ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη«Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης βρίσκεται επί τόπου, αλλά και ότι οι προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ