Σκιέρ επέζησε θαμμένος κάτω από χιονοστιβάδα για 23 ώρες

Έζησε ένα «θαύμα».

Article featured image
Article featured image



Την τύχη με το μέρος του είχε ένας 54χρονος σκιέρ που παγιδεύτηκε κάτω από χιονοστιβάδα για 23 ώρες και επέζησε.

Ο 54χρονος Ιταλός Carluccio Sartori διηγήθηκε μετά από 14 μήνες την απίστευτη περιπέτεια του, που έγινε τον Ιανουάριο του 2023 στο βουνό Val Badia στο Νότιο Τιρόλο και σύμφωνα με τη New York Post «οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους» με αυτό που αντίκρισαν, αφού περίμεναν τα χειρότερα.

«Οι γιατροί δεν μπορούσαν να το εξηγήσουν», είπε και πρόσθεσε πως «θα έπρεπε να είχα πεθάνει τις πρώτες οκτώ ή δέκα ώρες. Με βρήκαν ζωντανό μετά από σχεδόν μια μέρα και με λειτουργικά όλα τα μέρη του σώματος. Κανονικά θα έπρεπε να με ακρωτηριάζουν για να μείνω στη ζωή».

«Ήξερα ότι δεν έπρεπε να τα παρατήσω, δεν έπρεπε να κοιμηθώ καθόλου- αλλιώς, αυτό θα ήταν το τέλος»

Τελικά, υποβλήθηκε σε θεραπείες για κρυοπαγήματα, ενώ έχει μερικές ενοχλήσεις στα πόδια και τα χέρια, όπως ότι δυσκολεύεται να κλείσει με ευκολία τη δεξιά γροθιά του, χωρίς όμως να επηρεάζεται η κίνηση.

Επίσης, για τον τρόπο που επέζησε, ο ίδιος απέδωσε το γεγονός στο ότι σχηματίστηκε ένας θάλαμος αέρα από το χιόνι που έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα να έχει οξυγόνο και προστασία από το κρύο. Αντιθέτως, οι γιατροί υποστήριξαν πως κρίσιμος παράγοντας υπήρξε η φυσική του κατάσταση, αφού παρά την ηλικία του, ο Carluccio διαθέτει σώμα νεαρού αθλητή.



«Όταν με βρήκαν [οι διασώστες], είχα τις αισθήσεις μου» ενώ πρόσθεσε ότι «όλα λειτουργούσαν τέλεια».

Όπως αναφέρει η New York Post οι περισσότεροι θάνατοι από χιονοστιβάδες οφείλονται σε ασφυξία, η οποία δεν αποτελεί έκπληξη ότι εξαρτάται από τον χρόνο. Οι πιθανότητες επιβίωσης κυμαίνονται στο 95% αν το θύμα απεγκλωβιστεί εντός 15 λεπτών, αλλά η πιθανότητα αυτή πέφτει στο 37% μετά από μόλις 35 λεπτά.

«Ήξερα ότι δεν έπρεπε να τα παρατήσω, δεν έπρεπε να κοιμηθώ καθόλου- αλλιώς, αυτό θα ήταν το τέλος», δήλωσε στο τοπικό πρακτορείο Ansa. Τόνισε επίσης ότι απέφυγε σκόπιμα να σκεφτεί τη γυναίκα και τα παιδιά του κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, καθώς «αυτό θα ήταν το τέλος».

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ