Η εξάχρονη Ολίβια έγινε η μικρότερη ηρωίδα

Φόρεσε την «κάπα» της και έσωσε την οικογένειά της από την φωτιά.

Article featured image
Article featured imageΗ 6χρονη Olivia Patterson δεν έχασε χρόνο και μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι της οικογένειας στο βόρειο Yorkshire για να σώσει τη μητέρα και τα μικρότερα αδέρφια της μετά από φωτιά που είχε ξεσπάσει.

Όταν μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι βρήκε τη μητέρα της Laura, 29 ετών, να κοιμάται στον καναπέ μαζί με τα αδέρφια της Joel-James, 1 έτους, και Tiffany, 2 ετών. Χάρη στις ενέργειες της Olivia ξύπνησαν και οι τρεις και κατάφεραν να γλιτώσουν αλώβητοι από τη φωτιά.

olivia.jpgΗ 54χρονη γιαγιά της Olivia, Sadie Gelder, εξέφρασε την υπερηφάνεια της για τη μικρή που έσωσε την οικογένειά της από τη φωτιά. «Είμαστε απολύτως περήφανοι για αυτή. Έχει ΔΕΠΥ οπότε ήταν απολύτως καταπληκτική. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Olivia έβγαλε τη Laura. Είναι έξι ετών και έτρεξε σε ένα φλεγόμενο κτίριο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πίστευαν ότι δεν ήταν κανείς στο σπίτι

Η φωτιά ξέσπασε στο διπλανό κτίριο στις 4 Απριλίου και γρήγορα επεκτάθηκε στον επάνω όροφο της ιδιοκτησίας με τρία υπνοδωμάτια. Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά πιθανολογείται ότι ευθύνεται φορτιστής τηλεφώνου.

Στην πραγματικότητα κανένας δεν μπήκε στο σπίτι για να σώσει τη Laura και τα παιδιά γιατί πίστευαν ότι δεν ήταν κανείς στο σπίτι. «Η Olivia είδε κόσμο στον δρόμο αλλά έτρεξε για να ξυπνήσει τη μητέρα της. Φώναζε ‘ξύπνα μαμά, το σπίτι καίγεται, ξύπνα τα μωρά’. Οι άνθρωποι στον δρόμο δεν σκέφτηκαν πως βρισκόταν κάποιος μέσα στο σπίτι γιατί δεν υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, σημείωσε η Sadie Gelder.

olivia1.jpgΑνέφερε πως η οικογένεια μένει τώρα σε ένα Airbnb επειδή έχασαν σχεδόν τα πάντα στη φωτιά. Η σελίδα GoFundMe έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει στην υποστήριξη της οικογένειας. «Κατάφεραν να πάρουν μερικά από τα ρούχα των μωρών, αλλά όλα τα άλλα χάθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των δώρων γενεθλίων τους. Οι άνθρωποι δωρίζουν κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, τέτοια πράγματα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

olivia2.jpgΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ