(Σχεδόν) καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού και σήμερα

Πώς αναμένεται να εξελιχθεί ο καιρός μέχρι και την Πέμπτη.

Article featured image
Article featured image

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ασθενής ψηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει πρόσκαιρα την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται από την Τετάρτη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοανατολικές διευθύνσεις και το απόγευμα τοπικά στα δυτικά, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί προοδευτικά, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό του νησιού, όπου και δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Στην ατμόσφαιρα, από την Τρίτη και μετά, θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία την Τρίτη, αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να συνεχίσει να κυμαίνεται αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ