Έκλεισες τα 18; Μάθε πώς μπορείς να ταξιδέψεις στην Ευρώπη!

Ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να κάνει τα ταξιδιωτικά σου όνειρα πραγματικότητα.

Article featured image
Article featured image

Όταν κλείνεις τα 18, ένας ολόκληρος νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου, δίνοντάς σου την ευκαιρία να τον ανακαλύψεις μέσα από τα ταξίδια! Όταν είσαι νέος/α τα ταξίδια δεν είναι μόνο διαφυγή από την καθημερινότητα, αλλά μια πολύτιμη ευκαιρία για να συλλέξεις εμπειρίες, να μάθεις νέα πράγματα, να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους και μέσα από όλα αυτά, να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να κάνει τα ταξιδιωτικά σου όνειρα πραγματικότητα: το DiscoverEU, το οποίο παρέχει ευκαιρίες σε νέους/ες 18 ετών να ταξιδέψουν μόνοι/ες τους ή σε ομάδες για να γνωρίσουν την Ευρώπη!


Τι είναι το DiscoverEu;


Το DiscoverEU είναι μια δράση του ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ που παρέχει στους νέους και στις νέες ηλικίας 18 ετών την ευκαιρία να αποκτήσουν μια σύντομη εμπειρία ταξιδιού στην Ευρώπη, μόνοι τους ή σε ομάδα, σιδηροδρομικώς ή/και αεροπορικώς για νησιωτικές χώρες όπως την Κύπρο.


Πώς μπορείς να συμμετάσχεις στο DiscoverEu;


Μεμονωμένα ή μαζί με την παρέα σου, μπορείτε να απαντήσετε ένα σύντομο κουίζ μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης για τη Νεολαία και να διεκδικήσετε το δικό σας ταξιδιωτικό πάσο DiscoverEU. Το πάσο θα σας δώσει την ευκαιρία να εξερευνήσετε την πολυμορφία της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας το σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει όλες τις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης και θα σας παρέχει εκπτώσεις σε πολιτιστικές επισκέψεις, εκδηλώσεις, αθλητικά δρώμενα, τοπικές μεταφορές, καταλύματα και χώρους εστίασης.

body image (002).jpg


Ποια είναι τα κριτήρια για να υποβάλεις αίτηση στο Discover EU;


Φέτος, ο επόμενος γύρος αιτήσεων θα ανοίξει στις 16 Απριλίου 2024 στις 12:00 (μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών) και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου 2024 στις 12:00 (μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών).

Ως Κύπριος πολίτης, για να μπορείς να υποβάλεις αίτηση, πρέπει:

-να έχεις γεννηθεί από την 1η Ιουλίου 2005 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2006,

-να συμπληρώσεις τον σωστό αριθμό δελτίου ταυτότητας, διαβατηρίου ή δελτίου διαμονής στο ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης.

Εάν επιλεγείς και αποκτήσεις το ταξιδιωτικό πάσο DiscoverEU, μπορείς να ταξιδέψεις από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες μεταξύ 1ης Ιουλίου 2024 και 30ής Σεπτεμβρίου 2025.


Πού μπορώ να μάθω περισσότερα για το DiscoverEU;


Εάν είσαι έτοιμος/η να διεκδικήσεις το δικό σου ταξιδιωτικό πάσο για την Ευρώπη, δεν έχεις παρά να μάθεις περισσότερα για το DiscoverEU μέσω του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης. Το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης είναι η Εθνική Υπηρεσία διαχείρισης του Προγράμματος Erasmus+ επομένως όλες οι πληροφορίες που χρειάζεσαι βρίσκονται στην ιστοσελίδα τους. Ανακάλυψε όλες τις λεπτομέρειες του DiscoverEU και πού ξέρεις: μπορεί σύντομα να φτιάχνεις τη δική σου βαλίτσα για ένα αξέχαστο ταξίδι στην Ευρώπη!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ