Αστυνομικοί περιπολούν με τα εσώρουχά τους λόγω έλλειψης… στολών [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο πλαίσιο μιας ασυνήθιστης διαμαρτυρίας.

Article featured image
Article featured image

Απογοητευμένοι από τους ατελείωτους χρόνους αναμονής για στολές -που δεν υπάρχουν σε απόθεμα-, οι αστυνομικοί στο νότιο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας προέβησαν σε μια ασυνήθιστη διαμαρτυρία για να αναδείξουν το χρόνιο αυτό πρόβλημα.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube και το Instagram από το κρατικό παράρτημα της Γερμανικής Ένωσης Αστυνομικών (DPolG), δύο αξιωματικοί -ένας άνδρας και μια γυναίκα- που κάθονται σε ένα περιπολικό ρωτούν ο ένας τον άλλον: «Εσύ πόσο καιρό περιμένεις;». Αφού απαντούν «τέσσερις» και «έξι μήνες» αντίστοιχα, βγαίνουν από την BMW τους, για να αποκαλύψουν ότι δεν φορούν παντελόνι.



Στη συνέχεια του βίντεο εμφανίζεται ο Jürgen Köhnlein, επικεφαλής της βαυαρικής DPolG, που επισημαίνει πως αν και η προηγούμενη σκηνή θυμίζει κακό πρωταπριλιάτικο αστείο δεν πρέπει να προκαλεί γέλιο αλλά οργή, αφού η χρόνια έλλειψη στολών για τους αστυνομικούς του κρατιδίου ισοδυναμεί με έλλειψη σεβασμού.

«Η αστυνομία της Βαυαρίας “γδύνεται” και θα μπορούσε κυριολεκτικά να μείνει όρθια χωρίς παντελόνια», λέει ο Köhlein, ο οποίος υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι χρόνοι αναμονής για τα 21 διαφορετικά μέρη της στολής – όπως καπέλα, σακάκια και παντελόνια – μπορεί να διαρκέσουν μήνες, ενώ κάποια είδη μπορεί να μην είναι καν διαθέσιμα.

Το συνδικάτο καλεί το υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας να διορθώσει άμεσα το πρόβλημα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει πρόσθετο κόστος, σημειώνοντας ότι από το 2020 και έπειτα η συζήτηση δεν αφορά πλέον την κακή ποιότητα των στολών, αλλά την ίδια τη διαθεσιμότητά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ