Πόσο εξοικειωμένοι είμαστε με την ανακύκλωση μπαταριών (17 χρόνια μετά);

Το 2007, ήταν η πρώτη φορά που ακούγαμε στην Κύπρο πως εκτός από το χαρτί και το πλαστικό, πρέπει και μπορούμε να ανακυκλώνουμε και τις μπαταρίες. 17 χρόνια μετά, σε τι επίπεδο έχουμε φτάσει;

Article featured image
Article featured image

Σε όλα τα σπίτια υπάρχουν μπαταρίες. Τι κάνουμε, όμως, με αυτές όταν τελειώνει ο κύκλος ζωής τους; Ο περισσότερος κόσμος στις μέρες μας γνωρίζει πλέον πως οι μπαταρίες είναι βλαβερές για το περιβάλλον και πως θα πρέπει να τις διαχειριζόμαστε σωστά. Εντούτοις, λίγοι αντιλαμβάνονται ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη λανθασμένη και ανεξέλεγκτη απόρριψή τους στο περιβάλλον μπορούν να τους επηρεάσουν άμεσα. Αρκεί μόνο να πούμε ότι οι τοξικές ουσίες που περιέχουν οι μπαταρίες επιστρέφουν σε μας μέσω των τροφών και του νερού.

Μαζί με την κα Ερατώ Παπαγεωργίου από την ΑΦΗΣ Κύπρου κάναμε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σχετικά με τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης των μπαταριών, τους κινδύνους που επιφέρει η λανθασμένη απόρριψή τους, αλλά και για το πόσο εξοικειωμένοι είναι οι Κύπριοι με το θέμα «ανακύκλωση μπαταριών».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Αυτό που βλέπετε είναι στολή Halloween και μέσα της κρύβεται ένα πασίγνωστο μοντέλο

Article featured image

«Never big enough»: Στα άδυτα της βιομηχανίας μεγέθυνσης πέους (που γνωρίζει τεράστια άνθηση)

Article featured image

Για πρώτη φορά χορηγήθηκε σε άνθρωπο ιός που σχεδιάστηκε από την τεχνητή νοημοσύνη