Στο Άμπου Ντάμπι έφτιαξαν μικρογραφία της Σαντορίνης και ζουν το greek summer στην έρημο

Ζήλεψαν, μάλλον, από τους Κινέζους!

Article featured image
Article featured image

Η Σαντορίνη αποτελεί προορισμό παγκοσμίου ενδιαφέροντος – σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ήδη αντιγράφεται σε τουλάχιστον δύο μέρη στον κόσμο: Στην Κίνα και στο Άμπου Ντάμπι.


«Λευκά, θολωτά κτήρια που είναι χτισμένα δίπλα σε κρυστάλλινα γαλάζια νερά. Για το μάτι, δεν υπάρχει αμφιβολία: Είναι ο παγκοσμίως γνωστός προορισμός διακοπών, η Σαντορίνη στην Ελλάδα», γράφει το CNN και αποκαλύπτει την «ανατροπή»: «Όμως, κάτι είναι διαφορετικό στην όλη εικόνα. Ίσως είναι το ζεστό αεράκι του κλίματος της ερήμου ή τα αραβικά στις πινακίδες. Είναι το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

anantara_santorini_abudhabi_retreat_1_exterior_1920x1037.jpg


santorini3.pngΤο Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat άνοιξε τον περασμένο Φεβρουάριο και απέχει μία ώρα οδικώς από το κέντρο της πρωτεύουσας. Το concept είναι εξ ολοκλήρου εμπνευσμένο από το διάσημο ελληνικό νησί. Πρόκειται για έναν ολόκληρο «κόσμο» από λευκό και μπλε, που χαρακτηρίζεται από στενά σοκάκια και τοξωτές πόρτες. Τα εξατομικευμένα έργα τέχνης, η ατμοσφαιρική μουσική και το λεπτομερές κέντημα στα λευκά είδη συνθέτουν μια μεσογειακή φαντασίωση. Ωστόσο, πέρα από την περίπλοκη διακόσμηση, για τον Rachid Bakas, τον γενικό διευθυντή του θερέτρου, είναι η φυσική ομορφιά του Άμπου Ντάμπι που συνδέει πραγματικά και τις δύο τοποθεσίες. «Βλέπεις το χρώμα της θάλασσας δίπλα μας και τότε το concept πραγματικά συνδυάζεται», λέει και υποστηρίζει πως «η ιδέα της Σαντορίνης ταιριάζει πραγματικά σε αυτήν την τοποθεσία και αυτό είναι που κάνει αυτό το σχέδιο άψογο».

santorini1.png


santorini4.pngΤο Anantara Santorini, όπως παρατηρεί το CNN, είναι ακριβότερο από την «κανονική» Σάντορίνη: Το οικονομικότερο δωμάτιό του κοστίζει περίπου $800 ανά διανυκτέρευση – ποσό διπλάσιο από τον μέσο όρο των ξενοδοχείων της Σαντορίνης στην Ελλάδα κατά την υψηλή περίοδο μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Tripadvisor.

Εάν, λοιπόν, η τιμή δεν αποτελεί δέλεαρ, γιατί ένας ταξιδιώτης να προτιμήσει να επισκεφτεί το ξενοδοχείο στο Άμπου Ντάμπι και όχι την Ελλάδα; Διότι, παρατηρούν οι ειδικοί, εκεί οι επισκέπτες κερδίζουν κάτι που τείνει να χαθεί από την αυθεντική Σαντορίνη: Ιδιωτικότητα. Αυτό που βρίσκουν οι επισκέπτες στο θέρετρο του Άμπου Ντάμπι είναι ένα καταφύγιο – που στην πραγματική Σαντορίνη, ειδικά το καλοκαίρι, δεν μπορεί να βρεθεί.

santorini5.pngΣύμφωνα με το CNN, το ξενοδοχείο χωρίζεται σε 22 δωμάτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν το πολύ 44 άτομα όλα μαζί. Όλα τα δωμάτια οδηγούν σε έναν κοινόχρηστο χώρο που μοιάζει με σαλόνι, δίνοντας σκόπιμα μια πολύ σπιτική ατμόσφαιρα, ενώ οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να περπατήσουν στα διαφορετικά επίπεδα της εγκατάστασης.

«Το στοιχείο της έκπληξης βρίσκεται μέσα στο ίδιο το ξενοδοχείο και από τη στιγμή που περπατάς, ανακαλύπτεις συνέχεια μερικές ωραίες γωνιές και χώρους», αναφέρει το ρεπορτάζ για το Anantara Santorini. Ένα ειδικό lounge για πούρα, κινηματογράφος, σπα και συνεδρίες γιόγκα δίπλα στην πισίνα ή την παραλία, προσφέρονται επίσης από το συγκρότημα. Ωστόσο, περισσότερο από την προσφερόμενη ψυχαγωγία, οι επισκέπτες εκεί μπορούν απλά να απολαύσουν ηρεμία και ηρεμία.

Ένας ακόμη παράγοντας συμβάλλει στην ησυχία της εγκατάστασης, καθώς εκεί απαγορεύονται τα παιδιά: Το ελάχιστο όριο ηλικίας για check-in είναι τα 18 – χωρίς εξαιρέσεις.Βασικός στόχος των ιδιοκτητών του Anantara Santorini είναι επίσης να το διατηρούν τέλειο – σαν καινούριο. Το προσωπικό του ξενοδοχείου εργάζεται σκληρά για τον σκοπό αυτό και οι λευκοί τοίχοι διατηρούνται άψογα λευκοί, με μια ολόκληρη ομάδα αφοσιωμένη σε αυτό. Δύο άτομα μάλιστα, ασχολούνται αποκλειστικά με το να βάφουν διαρκώς στην σωστή ολόλευκη απόχρωση, κάθε επιφάνεια που ενδεχομένως χάνει αυτή την ιδιότητα.


ΠΗΓΗ: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ