Σήμερα ήλιος και θάλασσα, αύριο τοπικές λασποβροχές

Καλά θα πάει και αυτό!

Article featured image
Article featured image

Μερική εξασθένηση των ανέμων αναμένεται στην περιοχή μας το σαββατοκύριακο, ωστόσο και σήμερα Σάββατο οι άνεμοι θα παραμείνουν γενικά ενισχυμένοι κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του kitasweather.

Παράλληλα θα συνεχίσει να παρατηρείται αυξημένη ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, με κάποιες πολύ μικρές πιθανότητες για μεμονωμένη βροχή στα ορεινά το απόγευμα της Κυριακής. Το βράδυ της Κυριακής, βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Αιγύπτου αναμένεται να ευνοήσει πρόσκαιρη μεταφορά σκόνης στην περιοχή μας ενώ αναμένονται και τοπικά σταγόνες λάσπης ή και λίγες μεμονωμένες λασποβροχές. Η θερμοκρασία κατά το σαββατοκύριακο θα κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σήμερα Σάββατο, το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα στην περιοχή της Τουρκίας θα κινηθεί ελαφρώς βορειοανατολικότερα. Η ημέρα σήμερα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια σε όλο το νησί. Τις επόμενες ώρες θα συνεχίσει ο ηλιόλουστος καιρός στις πλείστες περιοχές ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση σε σχέση με την Παρασκευή, ωστόσο θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες και κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο εσωτερικό ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Aύριο Κυριακή, το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα καθώς στροβιλίζεται κινείται λίγο δυτικότερα ενώ την ίδια ώρα, βαρομετρικό χαμηλό μεταξύ Αιγύπτου – Λιβύης θα κινείται ανατολικότερα.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη βροχή το απόγευμα στα ορεινά. Κατά τις βραδινές ώρες, αυξημένες κυρίως μέσες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά σταγόνες λάσπης ή και λίγες μεμονωμένες λασποβροχές, χωρίς να αποκλείεται και εκδήλωση ξηρής καταιγίδας. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να αιωρείται προοδευτικά σκόνη.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ