Η Πάφος αναδείχθηκε ως η καλύτερη μικρή πόλη του κόσμου για να ζει κανείς

Σύμφωνα με (διεθνή) έκθεση που στηρίχθηκε σε παράγοντες βιωσιμότητας για να ανακαλύψει τις πιο βιώσιμες μικρές πόλεις του κόσμου.

Article featured image
Article featured imageΈκθεση ενός από τα πιο έγκυρα σάιτ της Αυστραλίας, του Compare the Market AU, ανέδειξε την Πάφο ως την καλύτερη μικρή πόλη του κόσμου για να ζήσει κάποιος.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Compare the Market AU αποκάλυψε τις καλύτερες μικρές πόλεις στον κόσμο για όσους επιθυμούν να μετακομίσουν με βάση επτά παράγοντες όπως τον αριθμό των εστιατορίων, τις επιλογές διασκέδασης, το ποσοστό ανεργίας, τον αριθμό των βροχερών ημερών, τη βαθμολογία του δείκτη υγείας, τη βαθμολογία ασφάλειας και το συνολικό κόστος των αγαθών.

Η Πάφος αναδείχθηκε πρώτη με βαθμολογία 5,495 στα 7, με το Arrecife της Ισπανίας (4,717) και το Τραπάνι της Ιταλίας (4,622) να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

«Φωλιασμένη στη νότια ακτογραμμή της Κύπρου, δίπλα στη Μεσόγειο Θάλασσα, η Πάφος παίρνει το στέμμα ως η πιο βιώσιμη μικρή πόλη. Με τα περισσότερα εστιατόρια στη λίστα μας, 500, θα έχετε πολλές επιλογές όταν πρόκειται να δοκιμάσετε τα κλασικά κυπριακά πιάτα, όπως σουβλάκι, τηγανητό χαλούμι και ελιόπιτα (ψωμί με ελιές). Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Πάφος έχει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό επιλογών διασκέδασης (17) και τις έκτες λιγότερες βροχερές ημέρες, περίπου 70 ημέρες τον χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε εξαιρετικό καιρό για να εξερευνήσετε το νέο σας σπίτι», αναφέρεται στην έκθεση.

Δείτε τις εννέα καλύτερες μικρές πόλεις που μπορεί να ζήσει κάποιος:

1_26.jpg


*Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ