Η Λεμεσός αποκτά το δικό της London Eye και «κρύος ιδρώτας» έχει λούσει τους Λονδρέζους

Ολοκληρωθήκαμε.

Article featured image
Article featured image

Η Λεμεσός ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα νέο έργο που αναμένεται, σύμφωνα με τους εμπνευστές του- να δώσει νέα πνοή στον τουρισμό της πόλης, αναδεικνύοντάς την σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρεία Unique Hyperion Wheel Limassol Ltd παρουσίασε μια Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) για την κατασκευή και λειτουργία του «Hyperion Limassol» που αναμένεται να εξελιχθεί στην καινούργια ατραξιόν της πόλης, ανταγωνιζόμενο το διάσημο London Eye του Λονδίνου. Η Μελέτη Επιπτώσεων είναι ανοιχτή για διαβούλευση και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει τα σχόλιά του στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος μέχρι τις 12 Ιουλίου του 2024.

Το κεντρικό στοιχείο του «Hyperion Limassol» θα είναι ο περιστρεφόμενος τροχός ύψους 140 μέτρων, παρόμοιος με αυτόν του Λονδίνου, που αναμένεται να προσφέρει πανοραμική θέα της Λεμεσού και της θάλασσας.

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης» αναφέρεται ότι η πρόταση για την κατασκευή του έργου παρουσιάστηκε, ήδη από τον περασμένο χρόνο, στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού, λαμβάνοντας αρνητικά σχόλια, εντούτοις, οι επενδυτές επανήλθαν τώρα και έχοντας τη σύμφωνο γνώμη της Αρχής Λιμένων Κύπρου, κατέθεσαν αιτήσεις για έκδοση των απαραίτητων αδειών. Σημειώνεται ότι η Αρχή Λιμένων Κύπρου είναι ο ιδιοκτήτης της γης στο παλιό λιμάνι Λεμεσού που προορίζεται για να στεγάσει το έργο. Όπως αναφέρεται περαιτέρω στο άρθρο του «Π», «πλέον η απόφαση για το αν θα γίνει ή όχι το έργο δεν εναπόκειται μόνο στον Δήμο Λεμεσού, αλλά και στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως. Θεωρείται, ωστόσο, δεδομένο πως η άποψη του Δήμου Λεμεσού θα έχει βαρύνουσα σημασία».

limassol-project-5.png


Τι περιλαμβάνει το πρότζεκτ


Σύμφωνα με τη ΜΕΕΠ, η προτεινόμενη ανάπτυξη του έργου «Hyperion Limassol» περιλαμβάνει την ανέγερση διώροφου κτηρίου στο Παλαιό Λιμάνι της Λεμεσού, το οποίο θα προσφέρει μια πλούσια γκάμα αναψυχής και εμπειριών για τους επισκέπτες του. Στο ισόγειο και τον ημιώροφο ισογείου θα βρίσκονται η είσοδος και έξοδος κοινού, κατάστημα ενθυμίων, χώροι υγιεινής, ψηφιακό ενυδρείο, χώρος υποδοχής, χώρος αγοράς εισιτηρίων και χώρος διακίνησης επισκεπτών. Στον πρώτο όροφο και τον ημιώροφο του πρώτου ορόφου θα υπάρχει χώρος απασχόλησης παιδιών, χώροι υγιεινής, αναμονής, ανελκυστήρες και γραφεία. Η οροφή του κτηρίου θα περιλαμβάνει χώρο πώλησης εδεσμάτων, χώρο ελέγχου και λειτουργίας, ανελκυστήρες και σκάλες, χώρος εισόδου στις καμπίνες και roof garden event space.

limassol-project-6.png


limassol-project-7.png



Προσθέτοντας στο σύνολο της ανάπτυξης, ο περιστρεφόμενος τροχός στην οροφή του κτηρίου, ύψους 140 μέτρων, θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία θέασης της πόλης και της θάλασσας για τους επισκέπτες του «Hyperion Limassol».

limassol-project-main.png



Εκατοντάδες θέσεις εργασίας και ενίσχυση του τουρισμού


Το πρότζεκτ υπόσχεται, σύμφωνα με την εταιρεία που θέλει να αναλάβει την υλοποίησή του, να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία του, ενισχύοντας τον τουρισμό και την τοπική οικονομία. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, το έργο αναμένεται να βοηθήσει στην αύξηση του κύκλου εργασιών των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής του Παλαιού Λιμένα Λεμεσού και της Μαρίνας Λεμεσού, ενώ δεν αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις γειτονικές αναπτύξεις και υφιστάμενες πολεοδομικές ζώνες της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης.

limassol-project-3.png


Με πληροφορίες από Economy Today, Πολίτης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ