«Palestine on Screen - Film Festival»: Προβολές παλαιστινιακών ταινιών στη Λευκωσία

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν ταινίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και δράματα που αποτυπώνουν ζωντανά την παλαιστινιακή αφήγηση, αναδεικνύοντας τον αγώνα, τις δυσκολίες και την ανθεκτικότητα του παλαιστινιακού λαού.

Article featured image
Article featured image

Τη στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το βορρά μέχρι τον νότο και ο παλαιστινιακός θύλακας αιμορραγεί απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν χώρα πορείες διαμαρτυρίας, διαδηλώσεις και άλλες δράσεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν, αλλά και να αναδείξουν το δράμα του παλαιστινιακού λαού που -για ακόμα μια φορά- δοκιμάζεται σκληρά.

Στην Κύπρο, από αυτήν την Κυριακή ξεκινά μια δράση που αφορά στην προβολή παλαιστινιακών ταινιών. Η εκδήλωση «Palestine on Screen - Film Festival» θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή του Ιουνίου και συνδιοργανώνεται από την Genocide-Free Cyprus (GFC) και το Palestinian Independent Film Festival (PIFF) Λεμεσού. Σε πρώτο στάδιο, θα περιλαμβάνει τέσσερις προβολές στη Λευκωσία, δύο στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, μία στο Σπίτι της Συνεργασίας και μία στη Μικρή Άρκτο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσφέρει μια ποικιλία από ταινίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και δράματα που αποτυπώνουν ζωντανά την παλαιστινιακή αφήγηση, αναδεικνύοντας τις δυσκολίες και την ανθεκτικότητα του παλαιστινιακού λαού. Αυτό το φεστιβάλ παρέχει μια πλατφόρμα για οραματιστές αφηγητές και πρωτοποριακά έργα, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε και να συζητήσουμε για την Παλαιστίνη μέσω της τέχνης του κινηματογράφου και να γιορτάσουμε τον πλούτο της παλαιστινιακής κουλτούρας».


Οι ταινίες που θα προβληθούν


9 Ιουνίου, στη Μικρή Άρκτο

-Oceans of Injustice (μικρού μήκους), Σκηνοθέτης: Bruno de Champris

-Salt of this Sea, Σκηνοθέτρια: Annemarie Jacir


16 Ιουνίου, στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

-The Present (μικρού μήκους), Σκηνοθέτρια: Farah Nabulsi

-Foragers, Σκηνοθέτρια: Jumana Manna


23 Ιουνίου, στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

-Over the Wall (μικρού μήκους), Σκηνοθέτης: Roy Zafrani

-200 Meters, Σκηνοθέτης: Ameen Nayfeh


30 Ιουνίου, στο Σπίτι της Συνεργασίας

-Ismail (μικρού μήκους), Σκηνοθέτρια: Nora Alsharif

-Five Broken Cameras, Σκηνοθέτες: Emad Burnat, Guy Davidi



Όπως μας αναφέρθηκε από την ομάδα των συντελεστών της εκδήλωσης, το Φεστιβάλ Παρουσίασης Παλαιστινιακών Ταινιών θα συνεχιστεί και τον Ιούλιο σε διάφορες πόλεις της Κύπρου, εκτός Λευκωσίας. Σχετική ενημέρωση θα υπάρξει μόλις καθορισθούν οι νέοι χώροι και ημερομηνίες.


Είσοδος ελεύθερη

Ώρα προσέλευσης 20:30 | Ώρα προβολής 21:00

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Instagram, Facebook

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ