Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Ο δράστης εξουδετερώθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες.

Article featured image
Article featured image

Ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε στο αφτί από σφαίρα σε απόπειρα κατά της ζωής του ενώ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια.

Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός
, αφού εξουδετερώθηκε, σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσία, η οποία πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της ότι ένας παριστάμενος σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν. Επίσης, ο δράστης βρισκόταν σε σημείο εκτός του συγκεντρωμένου πλήθους.

Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί λεπτομέρειες για την ταυτότητα του δράστη, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογράφο του CNN, πρόκειται για 20χρονο άνδρα από την Πενσυλβάνια.



O 78χρονος Τραμπ μόλις είχε ξεκινήσει την ομιλία του όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Αμέσως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έπιασε το δεξί του αυτί, ενώ αίματα γέμισαν το πρόσωπό του. Στη συνέχεια κοίταξε το χέρι του και έπεσε στα γόνατα προτού μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας σπεύσουν γύρω του για να τον προστατεύσουν.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε όρθιος ξανά περίπου ένα λεπτό αργότερα, με το καπελάκι του με το σύνθημα «Make America Great Again» να έχει πέσει, ενώ ακούστηκε να λέει προς τους πράκτορες «περιμένετε, περιμένετε», προτού υψώσει τη γροθιά του καθώς τον οδηγούσαν σε ένα μαύρο SUV.

Ο υποψήφιος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα, από το οποίο εξήλθε.

«Δέχθηκα μια σφαίρα η οποία διαπέρασε το πάνω τμήμα του δεξιού αφτιού μου», έγραψε λίγο αργότερα ο Τραμπ στο Truth Social. «Αιμορραγούσα πολύ».

Η προεκλογική ομάδα του Τραμπ ανακοίνωσαν ότι ο υποψήφιος πρόεδρος είναι καλά και σκοπεύει να συμμετάσχει στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανού κόμματος, το οποίο ξεκινά τη Δευτέρα.

Αμέσως στελέχη των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών καταδίκασαν την επίθεση κατά του Τραμπ.




Με πληροφορίες από CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ