Φωτογραφία αποτύπωσε τη διαδρομή της σφαίρας στην απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Συνταξιούχος ειδικός πράκτορας του FBI ανέλυσε τις εικόνες.

Article featured image
Article featured image

Ο Νταγκ Μιλς, βετεράνος φωτογράφος των New York Times, απαθανάτισε τη διαδρομή της σφαίρας που τραυμάτισε το δεξί αυτί του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάικλ Χάριγκαν -συνταξιούχος ειδικός πράκτορας του FBI με θητεία 22 ετών- αφού εξέτασε τις εικόνες υψηλής ανάλυσης που κατέθεσε ο Νταγκ Μιλς εκτίμησε πως «δείχνει τη μετατόπιση του αέρα λόγω βλήματος». «Η γωνία φαίνεται λίγο χαμηλή για να έχει περάσει μέσα από το αυτί του, αλλά δεν είναι αδύνατο αν ο ένοπλος έριξε πολλές σφαίρες» εξήγησε.

«Απλά βαλλιστικά μαθηματικά έδειξαν ότι η αποτύπωση μιας σφαίρας, όπως πιθανότατα έκανε ο κ. Μιλς σε μια φωτογραφία, ήταν δυνατή» ανέφερε ο Χάριγκαν. Ο φωτογράφος των New York Times χρησιμοποιούσε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Sony ικανή να καταγράφει εικόνες με ταχύτητα έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες με ταχύτητα κλείστρου 1/8.000 του δευτερολέπτου - εξαιρετικά γρήγορη για τα πρότυπα της βιομηχανίας.



Ο άλλος παράγοντας είναι η ταχύτητα της σφαίρας από το πυροβόλο όπλο. Οι αμερικανικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν στον τόπο του εγκλήματος ένα ημιαυτόματο τουφέκι τύπου AR-15. «Αν ο ένοπλος πυροβολούσε με AR-15, οι σφαίρες διαμετρήματος 5,56 χιλιοστών που χρησιμοποιούν κινούνται με ταχύτητα περίπου 0,975 χλμ ανά δευτερόλεπτο όταν φεύγουν από το στόμιο του όπλου», συνέχισε ο Χάριγκαν.

«Οι περισσότερες κάμερες που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή εικόνων από σφαίρες εν κινήσει χρησιμοποιούν ειδικές κάμερες εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας που δεν χρησιμοποιούνται συνήθως για την κανονική φωτογράφηση, οπότε η σύλληψη μιας σφαίρας σε πλευρική τροχιά, όπως φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία, θα ήταν μια στο εκατομμύριο και σχεδόν αδύνατο να πιαστεί, ακόμη και αν κάποιος ήξερε ότι η σφαίρα ερχόταν», είπε.

«Δεδομένων των συνθηκών, αν αυτό δεν δείχνει την πορεία της σφαίρας στον αέρα, δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να είναι» σημείωσε ο συνταξιούχος ειδικός πράκτορας του FBI και νυν σύμβουλος στη βιομηχανία πυροβόλων όπλων.




Με πληροφορίες από The New York Times

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ