Νέα μεγάλη πρόκριση για τα κυπριακά χρώματα στο #Paris2024!

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Κύπριος ξιφομάχος, Αλέξανδρος Τοφαλίδης, κατάφερε να γράψει ιστορία επικρατώντας στη φάση των «64» με 15-10 του Πολωνού, Adrian Wojtkowiak, μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση.

Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, «στους 32 του Ξίφους Ασκήσεως πέρασε ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης, με νίκη επί του Πολωνού Andrian Wojtkowiak με 15-10 και θα αντιμετωπίσει στις 14:35 (ώρα Κύπρου) (ζωντανά από το ΡΙΚ) τον χάλκινο Ολυμπιονίκη, Αμερικανό Nick Itkin, Νο2 του ταμπλό. O Τοφαλίδης, που πρώτη φορά μετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι Νο34».

Σημειώνεται ότι ο αγώνας έγινε στο Παλάτι των Βερσαλλιών όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα της Ξιφασκίας.



Ο κύριος στόχος του Αλέξανδρου Τοφαλίδη για την Ολυμπιάδα είναι να εκπροσωπήσει την Κύπρο με τιμή και αξιοπρέπεια, ελπίζοντας να κερδίσει ένα μετάλλιο, λέει.

«Θέλω να φύγω από τους αγώνες γνωρίζοντας ότι έδωσα το μέγιστο των προσπαθειών μου. Επιπλέον, στοχεύω να εμπνεύσω άλλους, ιδιαίτερα τη νεότερη γενιά στην Κύπρο, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους», είπε ο Κύπριος ξιφομάχος.

Ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης δηλώνει ότι είναι πλήρως προετοιμασμένος και ενθουσιασμένος να αγωνιστεί και ελπίζει όλοι οι Κύπριοι να τον υποστηρίξουν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. «Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα και να φέρουμε περηφάνια στην Κύπρο μας», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ