Καιρός: Πότε επιστρέφουν τα 40άρια;

Σήμερα, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Article featured image
Article featured image

Σήμερα Παρασκευή, ο υδράργυρος πέφτει σε επίπεδα λίγο κάτω των κανονικών για την εποχή, όπως σημειώνει το kitasweather. Την ίδια ώρα, οι άνεμοι αναμένεται να παρουσιάσουν ενίσχυση κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, αναμένεται γενικά ηλιόλουστος καιρός ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν σχετικά ενισχυμένοι κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο για να φτάσουμε και πάλι μέχρι τη Δευτέρα τους 40-41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.


Αναλυτικά η πρόγνωση:


Σήμερα Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά. Στην περιοχή μας θα πνέει μέτριο και τοπικά στα νότια έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες.Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Στην περιοχή μας θα πνέει μέτριο και τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένο και πρόσκαιρο 40άρι, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα, ο ηλιόλουστος καιρός θα συνεχίσει ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ