Κοριτσάκι ανακάλυψε ίχνη δεινοσαύρων περπατώντας σε παραλία

Η ανακάλυψη έγινε στην Ουαλία μαζί με τη μητέρα της.

Article featured image
Article featured image

H 10χρονη Τέιγκαν από την Ουαλία ενώ περπατούσε στην παραλία με τη μαμά της, ανακάλυψε χνάρια δεινοσαύρων.

Η μαθήτρια εντόπισε πέντε τεράστια ίχνη που οι ειδικοί επί των δεινοσαύρων πιστεύουν ότι είναι το σημάδι ενός είδους camelotia που υπήρχε εκεί πριν από περισσότερα από 200 εκατομμύρια χρόνια. Οι παλαιοντολόγοι πιστεύουν ότι τα ίχνη, τα οποία απέχουν μεταξύ τους έως και 75 εκατοστά (30 ίντσες), έγιναν από ένα τεράστιο φυτοφάγο από την ύστερη τριασική περίοδο και τώρα γίνονται προσπάθειες για την επαλήθευση τους.

Η Tέιγκαν και η μαμά της Κλερ έχουν ενημερωθεί από την επιμελήτρια παλαιοντολογίας του Εθνικού Μουσείου της Ουαλίας ότι είναι «αρκετά σίγουρη ότι πρόκειται για γνήσια αποτυπώματα δεινοσαύρων».

«Έχουμε πέντε ίχνη και μιλάμε για μισό έως τρία τέταρτα του μέτρου μεταξύ του καθενός», είπε η Σίντι Χάουελς στο πρόγραμμα The Dinohunters του BBC. «Αυτά τα ίχνη είναι τόσο μεγάλα, που θα έπρεπε να είναι ένας τύπος δεινοσαύρου που ονομάζεται σαυροποδόμορφα». Η ανακάλυψη του τέρατος της Τέιγκαν ήταν στη νότια ακτή της Ουαλίας, κοντά στο σημείο που ζούσε η μαμά της.

Η Σίντι, η επί 40 χρόνια εμπειρογνώμονας για τους δεινόσαυρους σε αυτό το μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι αυτό που την έπεισε ότι ήταν γνήσιοι ήταν το σταθερό μοτίβο βημάτων. «Αν ήταν τυχαίες τρύπες, θα ήμασταν επιφυλακτικοί, αλλά επειδή έχουμε ένα αριστερό πόδι, ένα δεξί πόδι και μετά ένα αριστερό και ένα άλλο δεξί... υπάρχει μια σταθερή απόσταση μεταξύ τους», είπε.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό εύρημα - ο θόρυβος που ακούγεται όταν κάποιος επικοινωνεί μαζί μας με ένα συγκεκριμένο εύρημα δεινοσαύρων, είναι εκπληκτικό».




Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ