Όταν ο Αλέν Ντελόν επισκέφθηκε την Κύπρο [ΒINTEO]

Ο διάσημος ηθοποιός που έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 88 ετών, σύμφωνα με βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισκέφθηκε το νησί μας τουλάχιστον δύο φορές.

Article featured image
Article featured image

Ο Αλέν Ντελόν, ο εμβληματικός Γάλλος ηθοποιός που έφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 88 ετών, αδιαμφισβήτητα άφησε πίσω του μια σπουδαία καριέρα στον κινηματογράφο. Γνωστός για τη γοητεία του και τις αξέχαστες ερμηνείες του σε ταινίες όπως «Ο Σαμουράι» και «Το Ρόδο του Καΐρου» ο Ντελόν καθιερώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του γαλλικού και παγκόσμιου σινεμά.

Αυτό που ίσως θυμούνται οι παλαιότεροι είναι πως, ο γνωστός ηθοποιός είχε επισκεφθεί τουλάχιστον δύο φορές την Κύπρο (1993 και 1998). Σχετικό βίντεο και φωτογραφία από τις επισκέψεις του στο νησί μας δημοσίευσε χθες, με αφορμή τον θάνατό του, η σελίδα «Κάποτε στη Λεμεσό».

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση, ο ηθοποιός επισκέφθηκε την Κύπρο τον Νοέμβριο του 1993. Δεκάδες δημοσιογράφοι ανέμεναν έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στη συμπρωτεύουσα για μια δήλωση. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το προηγούμενο βράδυ είχε συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και στη συνέχεια διασκέδασε σε νυχτερινό κέντρο της Λεμεσού. Ο ηθοποιός είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.




Πάντως, φαίνεται πως η επίσκεψή του συνδυάστηκε με την προβολή ταινιών του στο Γαλλικό Μορφωτικό Κέντρο. Όπως αναφέρεται στο Τύπο της εποχής στο Κέντρο γινόταν η προβολή της τρίτης ταινίας του κύκλου «Μπορσαλίνο και Σία».

v2_publication_64684_8_full_full_0_default.jpg
Αριστερά το πρόγραμμα προβολής της ταινίας του στην Κύπρο το 1993.




Επίσης, σε άρθρο του ο Γιάννης Αντωνίου στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» που δημοσιεύθηκε το 2018, αναφέρεται στην επίσκεψη του γνωστού ηθοποιού στην Κύπρο το 1998. Όπως κατέγραψε, οι δημοσιογράφοι τον ανέμεναν στο ασανσέρ ώστε να του υποβάλλουν κάποιες ερωτήσεις. «Συνάδελφος πρόλαβε να υποβάλει φωναχτά την πρώτη και τελευταία ερώτηση: “What do you think about Cyprus problem?”. Ο Ντελόν έστρεψε το βλέμμα του προς τη συνάδελφο και με εμφανή την ενόχληση από τη γενικότερη συμπεριφορά μας, ρώτησε κατάπληκτος: “Cyprus, what?”», θυμάται.

αλεν.jpg
1998, O Αλέν Ντελόν, στη Λεμεσό. Φωτογραφία philenews.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ