Η Καρίνι ζήτησε συγγνώμη από την Ιμάνι και μαζί με αυτήν θα έπρεπε να το κάνει και όλος ο πλανήτης

Η Ιμάνι είναι μια ΙΝΤΕΡΣΕΞ γυναίκα και όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς γελοίες τοποθετήσεις που σπέρνουν το μίσος σε μια κοινωνία που τείνει να μισεί όλο και περισσότερο κάθε μέρα.

Article featured image
Article featured image

Αν κάτι μάς υπενθύμισε το περιστατικό με την Αλγερινή πυγμάχο είναι αυτήν την τάση ανθρωποφαγίας που μαστίζει τις σύγχρονες κοινωνίες. Ξαφνικά, λοιπόν, μια τεράστια μερίδα ανθρώπων έπεσε να «φάει» έναν άλλο άνθρωπο που το μόνο -όπως αποδείχθηκε- μεμπτό που έκανε ήταν να είναι διαφορετικός. Άρχισαν, έτσι, να διαδίδονται fake news -υπό τις ευλογίες και των διαφόρων Μέσων ενημέρωσης- ότι ένας βιολογικός άνδρας (ή μια τρανς γυναίκα) που, με κάποιο τρόπο, κατάφερε να διεισδύσει στη γυναικεία πυγμαχία και να αγωνίζεται εκεί, έσπασε τη μύτη μιας (ανυπεράσπιστης) cis γυναίκας αθλήτριας. Χαμός, οργή, νεύρα και μια (άνευ προηγουμένη) ανάγκη υπεράσπισης των γυναικών με φασιστικά επιχειρήματα που την ίδια στιγμή στοχοποιούσαν ανηλεώς άλλες πληθυσμιακές ομάδες. Δεν θα καταπιαστούμε εδώ με το θέμα των τρανς αθλητών, είναι άλλωστε μια συζήτηση που πρέπει να ανοιχθεί σοβαρά στη δημόσια σφαίρα, καθώς το ζήτημα στην περίπτωση της Ιμάνι Κελίφ δεν υφίσταται καν.

Η 25χρονη Ιμάνι δεν είναι τρανς. Ούτε βιολογικός άνδρας. Η Ιμάνι γεννήθηκε κορίτσι, μεγάλωσε ως τέτοιο και έχει ζήσει και αγωνιστεί ως γυναίκα όλη της τη ζωή, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (σημειώστε ότι στην προηγούμενη Ολυμπιάδα αγωνίστηκε κανονικά ως γυναίκα και μάλιστα, αποκλείστηκε, ενώ στο παρελθόν έχει ηττηθεί από εννέα γυναίκες). Η Ιμάνι είναι μια ΙΝΤΕΡΣΕΞ γυναίκα (ή διαφυλική) και όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς γελοίες τοποθετήσεις που σπέρνουν το μίσος σε μια κοινωνία που τείνει να μισεί όλο και περισσότερο κάθε μέρα.

Σημειώστε ότι η Κελίφ είναι μία από τις δύο ίντερσεξ αθλήτριες του μποξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, μαζί με την Λιν-Γιου Τινγκ από την Ταϊβάν.


Η συγγνώμη από την Ιταλίδα Καρίνι

Η Ολυμπιονίκης πυγμάχος από την Ιταλία, Άντζελα Καρίνι, ζήτησε συγγνώμη την Παρασκευή που δεν έδωσε το χέρι στην Αλγερινή αντίπαλό της, Ιμάνι Κελίφ, αφού η Ιταλίδα εγκατέλειψε τον αγώνα σε λιγότερο από ένα λεπτό την Πέμπτη, λέγοντας ότι η διαμάχη που ακολούθησε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τη λυπει και ότι θα αγκαλιάσει την Αλγερινή μαχήτρια αν συναντηθούν ξανά.

«Όλη αυτή η διαμάχη με λυπεί», δήλωσε η Καρίνι, σύμφωνα με την ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport. «Λυπάμαι και για την αντίπαλό μου. Αν η ΔΟΕ είπε ότι μπορεί να αγωνιστεί, σέβομαι αυτή την απόφαση», πρόσθεσε.

«Στην πραγματικότητα, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από αυτήν και από όλους τους άλλους. Θύμωσα γιατί η παρουσία μου στους Ολυμπιακούς αγώνες είχε τελειώσει. Δεν έχω τίποτα εναντίον της Κελίφ. Στην πραγματικότητα, αν την ξανασυναντούσα θα την αγκάλιαζα».

Περιγράφοντας τη στιγμή που αποφάσισε να αποχωρήσει, η Άντζελα Καρίνι δήλωσε: «Αμέσως είπα στον εαυτό μου “κάτι δεν πάει καλά”. Ένιωσα το χτύπημα. Με πόνεσε. Πολύ». Όταν ρωτήθηκε εάν ήταν το πιο δυνατό χτύπημα που έχει δεχθεί, απάντησε: «Απλά λέω ότι ποτέ δεν με έχουν βγάλει νοκ άουτ. Μέχρι σήμερα δεν είχα φύγει ποτέ από το ρινγκ πριν το τέλος του αγώνα. Είμαι πολεμίστρια. Αλλά ακόμα και οι πολεμιστές, όταν βλέπουν πως η μάχη έχει τελειώσει, καρφώνουν τα σπαθιά τους στο έδαφος και παραδίδονται».

Για τον σάλο που προκλήθηκε και το γεγονός πως είπε ότι «δεν είναι δίκαιο», σημείωσε πως ήταν ένα ξέσπασμα της στιγμής επειδή εγκατέλειψε με αυτόν τον τρόπο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους πίστευε πως μπορούσε να διακριθεί.

«Σε καμία περίπτωση δεν έκρινα την Ιμάνι. Ποια είμαι εγώ για να το κάνω; Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πολλά για την αντίπαλό μου εκτός από ένα πράγμα: Δεν έχουμε για τίποτα να την κατηγορήσουμε και δεν έχει καμία ευθύνη. Είναι μια γυναίκα που αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως εγώ» τόνισε.

Ερωτηθείσα για τον λόγο που δεν της έδωσε το χέρι στο τέλος του αγώνα είπε: «Έκανα λάθος. Βγήκα από το ρινγκ γεμάτη με οργή. Δεν το έχω ξανακάνει ποτέ στη ζωή μου. Πάντα χαιρετούσα την αντίπαλό μου. Ζητώ συγγνώμη από την Ιμάνι που δεν της έδωσα το χέρι».

Μαζί με την Καρίνι τής χρωστά μια συγγνώμη και μια αγκαλιά και ολόκληρος ο πλανήτης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ