Το «Up To YOU(th)» επιστρέφει!

Όλοι οι λόγοι που δεν πρέπει να χάσεις τη μεγαλύτερη γιορτή της νεολαίας.

Article featured image
Article featured image

Είσαι νέος ή νιώθεις νέος; Τότε δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις το 8ο Φεστιβάλ Νεολαίας «Up To YOU(th)», το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 17:00, στο Πάρκο της Ακρόπολης στη Λευκωσία!

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του, ετοίμασε και φέτος μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες και σε προσκαλεί να τις ανακαλύψεις όλες! Το 8ο «Up To YOU(th)», είναι μια συνδιοργάνωση με το ΙΔΕΠ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Έτους Νεολαίας.

Η μεγαλύτερη γιορτή της νεολαίας επιστρέφει ανανεωμένη και πιο συμπεριληπτική από ποτέ και είναι προσαρμοσμένη ώστε να υποδεχθεί και άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Διερμηνεία στη νοηματική, ειδική ράμπα για διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρίες και άλλες παροχές, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός χώρου που όλοι μπορούν να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, προωθώντας έτσι την ισότητα και τη συμμετοχή.

Simperiliptiko Festival Photo.jpg



Χορός, μουσική, τεχνολογία, επιστημονικά πειράματα, ρομποτικές μάχες, εικονική πραγματικότητα, αγώνας καλαθόσφαιρας και πολλές άλλες δραστηριότητες σε περιμένουν για να ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία.

Πάρε λοιπόν σημειώσεις για να είσαι και εσύ μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής που είναι αφιερωμένη στους νέους!


NGO FAIR


Ο πυρήνας του φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει από τη φετινή διοργάνωση. Tο καθιερωμένο NGO Fair που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το NGO Support Centre και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, με τη δυναμική συμμετοχή 70+ Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και άλλων οργανισμών, αποτελεί και φέτος μια ιδανική ευκαιρία για τους νέους και νέες που ενδιαφέρονται να εμπλακούν ενεργά σε θέματα που τους αφορούν, όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πολιτισμός, ο εθελοντισμός και άλλα.

NGO Fair Article Photo.jpg


ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ


Η σκηνή του φεστιβάλ νεολαίας θα γεμίσει με ρυθμό και μελωδίες, με τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Alexis Sunder και τη μπάντα του «Sundercats» να παρουσιάζουν στο κοινό ένα πρόγραμμα με φρέσκο και retro ηχόχρωμα, χορευτικές διαθέσεις και θετική ενέργεια που συνδυάζει στοιχεία soul, funk και pop rock. Το κοινό θα ξεσηκώσει με τη δυναμική του παρουσία και το συγκρότημα «Οn Tour». Έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 700 εμφανίσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, το συγκρότημα έχει ήδη κατακτήσει τη ζωντανή σκηνή του νησιού κυκλοφορώντας από το 2017 τη δική του μουσική αλλά και ιδιαίτερες διασκευές επιλεγμένων κομματιών. Στο «Up To YOU(th)» θα συμμετέχουν επίσης δύο μαθητικές μπάντες από το ωδείο Musicopolis.

Mpanta Sinaulia.jpg


ON TOUR SINAULIA.jpg


TECH FAIR & GEEKMANIA


Όλα όσα συμπεριλαμβάνονται στον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας, σε περιμένουν σε ένα περιβάλλον ειδικά διαμορφωμένο από εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς όπως το Frederick University, το European University, το Cyprus Computer Society, το Neapolis και το ΤΕΠΑΚ. Μπες στον κόσμο της τεχνολογίας μέσα από διαδραστικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και ρομποτικές μάχες, δες παλιούς υπολογιστές και παιχνιδομηχανές προηγούμενων δεκαετιών από το Μουσείο Υπολογιστών και γνώρισε τo καινοτόμo προγράμματα Youth Makerspace του ΟΝΕΚ. Ακόμη, μπορείς να παρακολουθήσεις εντυπωσιακές εφαρμογές προγραμματισμού και τεχνολογίας, όπως τρισδιάστατες εκτυπώσεις. Παράλληλα, αν αγαπάς την pop κουλτούρα, θα απολαύσεις στον έπακρον τα φοβερά εκθέματα από ρετρό παιχνίδια, κόμιξ, καλλιτέχνες, συλλεκτικές φιγούρες αλλά και σπάνια αγάλματα που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση GEEKMANIA.

Tech Fair Photo Final.jpg


Geek Mania.jpg


HUMAN TALKS


Όποιος και αν είσαι, από όπου και αν προέρχεσαι, μοιράσου μοναδικές ιστορίες και εμπειρίες με άλλους νέους, για κοινωνικά θέματα όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η θρησκεία, οι αναπηρίες, η εθνικότητα και πολλά άλλα. Αντάλλαξε απόψεις με άλλα άτομα μέσω του Ηuman Talks για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς.

Human Talk Photo.jpg


ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ


Ταξίδεψε στον μαγευτικό κόσμο του διαστήματος και… απογειώσου! Παρατήρησε τα αστέρια και τους πλανήτες με τα εντυπωσιακά τηλεσκόπια που θα βρίσκονται στον χώρο του φεστιβάλ.

Astroparatirisi-Stargazing Photo.jpg


ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ


Στο φεστιβάλ νεολαίας, η επιστήμη συνδυάζεται με τη ψυχαγωγία μέσα από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «SciCo–Cyprus» (από το Science Communication), που θα δώσει μια άλλη διάσταση στη βραδιά, με δύο συναρπαστικές δραστηριότητες που θα σε ενθουσιάσουν!

Peiramata Epistimis Photo.jpg


CAVECAST


Εάν αγαπάς τα podcasts πρέπει σίγουρα να παρευρεθείς στο 8ο “Up To YOU(th)”! Εκεί σε περιμένει ένα μοναδικο masterclass από τους δημιουργούς του δημοφιλέστερου podcast στην Κύπρο, σύμφωνα με τις λήψεις στο Spotify. H παραγωγή του “ΙστοριΚων” (aka “HistoriCon”), θα μοιραστεί τα μυστικά και τις γνώσεις της με όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν το δικό τους δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο του podcast.

Cavecast Photo.jpg


ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ


Έλα να μιλήσουμε για όσα σε απασχολούν στο πλαίσιο των ανοιχτών συζητήσεων και των διάφορων εργαστηρίων που διοργανώνει και φέτος το “Up To YOU(th)”! Περιβάλλον, συμπερίληψη, απασχόληση, ψυχική υγεία και ρητορική μίσους είναι μερικά από τα θέματα που θα μπορείς να συμμετάσχεις και να ανταλλάξεις απόψεις με άλλους νέους.

Anoiktes Sizitiseis Photo.jpg


Anoiktes Sizitiseis Programa.jpg


ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ


Με στόχο να δώσει ορατότητα και να ενισχύσει τη φωνή ευάλωτων ομάδων, ο ΟΝΕΚ διοργανώνει αγώνα καλαθόσφαιρας, σε συνεργασία με τους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα από ένα συναρπαστικό αγώνα, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους και να ενισχύσουν το ομαδικό πνεύμα!

Agwnas Kalathosfairas Photo.jpg


FIT WITH BEA AND SANDRA


Εξοπλίσου με άνετα ρούχα για άσκηση και έλα μαζί με την παρέα σου ή τα παιδιά σου για να ανακαλύψεις τον μαγικό κόσμο της γιόγκα. Χαλάρωσε, βελτίωσε τη στάση σου και αύξησε την ευλυγισία σου, μέσα από μια αναζωογονητική εμπειρία στον υπέροχο χώρο του Πάρκου Ακρόπολης! Τη δραστηριότητα συντονίζει το Youth Dynamics.

Giogka gia paidia kai Megalous_ Fit with Bea and Sandra Photo.jpg


ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ


Το Φεστιβάλ Νεολαίας δεν είναι μόνο για μεγάλους, αλλά προσφέρεται και για τα παιδιά, αφού στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα στηθεί, θα απολαύσουν ατελείωτο παιχνίδι και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες! Clown, τραγούδι, , ζωγραφική, παραμύθι, παραστάσεις καραγκιόζη και πολλές άλλες εκπλήξεις, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους!

Paidiki Gwnia Photo.jpg


GRAPHIC STORIES


Αν αναζητάς έναν χώρο για να εκφράσεις τις ιδέες σου ελεύθερα και δημιουργικά, στο 8ο «Up To YOU(th)», θα τον βρεις! Το Graphic Stories σε προσκαλεί σε ένα εργαστήριο δημιουργίας postcard με θέμα «Ελευθερία έκφρασης», όπου η τέχνη και ο λόγος συναντιούνται για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που αναδεικνύει την πολυφωνία των ιδεών και την αξία της ελεύθερης έκφρασης.

Graphic Stories Photo.jpg


ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ


Οι σπηλιές του Πάρκου Ακροπόλεως θα μετατραπούν σε κινηματογραφικές αίθουσες για να απολαύσεις ταινίες μικρού μήκους από αξιόλογους νέους Κύπριους δημιουργούς και να γνωρίσεις την εγχώρια κινηματογραφική κουλτούρα, που παρουσιάζει το GeekOtopos Collaborative Hive.

Provoles tainies mikrou mikous photo.jpg


MIND YOUR MIND: MYTHBUSTERS


Έλα να σπάσουμε τα στερεότυπα και να μιλήσουμε για τη ψυχική υγεία! Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου σε προσκαλεί να συμμετέχεις στο MythBusters Quiz, μια δραστηριότητα που θα καλεί το κοινό να αναγνωρίσει αλήθειες και ψέματα σχετικά με την ψυχική υγεία.

Myth Busters Photo.jpg


ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ


Αν αγαπάς τα σκυλιά, σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς το «Up To YOU(th)». Εκεί θα βρίσκεται το Simba Animal Aid για να σου δώσει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για το κατοικίδιό σου, ενώ εάν θέλεις να προσφέρεις αγαπη και φροντίδα σε ένα σκυλάκι, θα έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις.

Parko Skilwn Photo.jpg


LIVE GRAFFITI


Σου αρέσει το street art; Έλα στο φεστιβάλ νεολαίας «Up To YOU(th)» για να γνωρίσεις από κοντά τους Green Mushroom Headz, ένα δίδυμο καλλιτεχνών που συνδυάζει το graffiti με τις καλές τέχνες, δημιουργώντας μπροστά στα μάτια σου εντυπωσιακά και funky σχέδια.

Live Graffiti Photo.jpg


ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ & ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


Μια από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες περιμένει μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος! Μάθε να βρίσκεις το δρόμο σου με την πυξίδα που θα κατασκευάσεις μαζί με το Σώμα Κύπριων Οδηγών και γράψε το όνομά σου χρησιμοποιώντας τον κώδικα Μορς! Επίσης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να γίνουν παραγωγικοί πολίτες μέσα από προσκοπικές δραστηριότητες.

Swma Kyrpiwn Odigwn Photo.jpg


Swma Proskopwn Photo.jpg


Μη χάσεις την ευκαιρία να ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη πολιτισμό, γνώσεις και διασκέδαση και να γνωρίσεις νέα άτομα που θα σε εμπνεύσουν.

Δες αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ Νέων, «Up To YOU(th)» εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ