Άντρας συνελήφθη 18 χρόνια μετά για θανατηφόρο τροχαίο στην Πάφο

Τον έψαχναν από 2006.

Article featured image
Article featured image

Συνελήφθη χθες Πέμπτη, άντρας ηλικίας 60 ετών, ο οποίος καταζητείτο από το 2006 μετά από θανατηφόρο τροχαίου, στην επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 60χρονος, υπήκοος τρίτης χώρας, ο οποίος μετά τα γεγονότα που αφορούσαν στη θανατηφόρα οδική σύγκρουση, επέστρεψε στη χώρα καταγωγής του, καταζητείτο έκτοτε και εναντίον του είχε εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, με σκοπό την προσαγωγή του ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Η θανατηφόρα οδική σύγκρουση συνέβη στις 17 Νοεμβρίου, 2006, λίγο μετά τις 21:00, στον δρόμο Αγίου Νεόφυτου-Τρεμιθούσας, όπου ο 60χρονος, (τότε ηλικίας 42 ετών), ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο ως επισκέπτης, οδηγούσε αυτοκίνητο, με συνεπιβάτες τον υιό του, ηλικίας 18 ετών, τον αδελφό του, ηλικίας 38 ετών και τη σύζυγο του αδελφού του, ηλικίας 34 ετών. Σε σημείο του δρόμου, το αυτοκίνητο φέρεται να παρεξέκλινε της πορείας του και να ανατράπηκε σε παρακείμενο χωράφι, με αποτέλεσμα το θάνατο της 34χρονης, Lisa Jane Bissenden.

Ο 42χρονος συνελήφθη το ίδιο βράδυ, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονταν από την Αστυνομία, σε σχέση με τις συνθήκες και αίτια πρόκλησης της θανατηφόρας οδικής σύγκρουσης. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος για να κατηγορηθεί και κληθεί ενώπιον δικαστηρίου σε κατοπινό στάδιο. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, αυτός επέστρεψε στη χώρα καταγωγής του και έκτοτε καταζητείτο.

Αργότερα σήμερα το πρωί, ο 60χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, για καταχώρηση και έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ