Το σπαθί του Τζον Σνόου και άλλα εμβληματικά αντικείμενα του Game of Thrones βγαίνουν σε δημοπρασία

Πώς μπορούν να κάνουν προσφορές οι fans της σειράς.

Article featured image
Article featured image



Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που το Game of Thrones ολοκληρώθηκε, ο Τζον Σνόου κατευθύνθηκε βόρεια του Τείχους με τους άγριους και η Άρυα Σταρκ ταξίδεψε δυτικά του Γουέστερος.

Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεται το κοινό του Game of Thrones για το αμφιλεγόμενο φινάλε της σειράς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κοστούμια, ο εξοπλισμός και τα σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή του βοήθησαν να μεταφερθούν εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον πλανήτη σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο.

Τον επόμενο μάλιστα μήνα, οι θαυμαστές του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν θα έχουν την ευκαιρία να πλειοδοτήσουν σε αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην εμβληματική τηλεοπτική σειρά.

Περισσότερα από 2.000 κοστούμια, σκηνικά, διακοσμητικά και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στο Game of Thrones θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Heritage Auctions στο Ντάλας του Τέξας.




Ο οίκος δημοπρασιών και το HBO συνεργάστηκαν νωρίτερα φέτος για να επιμεληθούν την επιλογή των αντικειμένων. Ανάμεσά τους, το Γαμψώνυχο, το περίφημο σπαθί του Τζον Σνόου, μέχρι το φόρεμα που φορούσε η Εμίλια Κλαρκ όταν η Νταινέρυς Ταργκάρυεν βρήκε το τραγικό της τέλος, μετά την καταβύθιση στην τρέλα.

Τα αντικείμενα βρίσκονταν σε μια αποθήκη στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου γυρίστηκαν ορισμένα μέρη της σειράς. Παρέμειναν εκεί σε περίπτωση που το HBO τα χρειαζόταν για μελλοντικές σειρές, όπως το «House of the Dragon», το οποίο που μόλις ολοκλήρωσε τη δεύτερη σεζόν του.

«Το Game of Thrones ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο»

Σύμφωνα με τον Τζο Μανταλένα, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Heritage Auctions, «το Game of Thrones ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο, για το οποίο εξακολουθούν να μιλούν μέχρι και σήμερα. Και αυτή η λεγεώνα των οπαδών σε όλο τον κόσμο θέλει περισσότερα».

»Έτσι σκεφτήκαμε, σε συνεργασία με το HBO, ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε στους οπαδούς σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να επανασυνδεθούν με την αγαπημένη τους τηλεοπτική σειρά και να αποκτήσουν κάτι από τον Τζον Σνόου, την Νταινέρυς τη Σέρσεϊ ή τον Τύριον. Το να έχουμε μια δημοπρασία εγκεκριμένη από το στούντιο, όπου τα πράγματα προέρχονται απευθείας από το αρχείο... είναι πραγματικά μια μοναδική ευκαιρία».




Ο Μανταλένα δήλωσε ότι βλέποντας τα αντικείμενα από πρώτο χέρι αισθάνθηκε σουρεαλιστικά, προσθέτοντας ότι η μαγεία της τηλεόρασης είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις πώς είναι πραγματικά κάτι που χρησιμοποιείται σε μια σειρά μέχρι να το αγγίξεις πραγματικά.

«Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι το πόσο καλά φτιαγμένα είναι όλα», ανέφερε. «Τα κοστούμια είναι κατά παραγγελία. Θέλω να πω, η ποιότητα κατασκευής, το μέγεθος της λεπτομέρειας, είναι εκπληκτικά. Είναι σαν να πηγαίνεις κυριολεκτικά με μια χρονομηχανή πίσω σε εκατοντάδες έτη στο παρελθόν, και αυτά τα κοστούμια μοιάζουν αληθινά».



Πώς μπορούν να κάνουν προσφορές οι fans του Game of Thrones

Η Heritage Auctions έχει περισσότερα από 900 αντικείμενα προς πώληση, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου.

Μεταξύ των αντικειμένων που παρουσιάζονται και έχουν προσφορές έναρξης σε τετραψήφιο έως πενταψήφιο αριθμό είναι η πλήρης πανοπλία του Τζέιμι Λάννιστερ από τη Βασιλική Φρουρά, το χρυσό του προσθετικό χέρι, ο Σιδερένιος Θρόνος και η Βελόνα, το σπαθί της Άρυα Σταρκ.



Πολλοί θαυμαστές είναι πιθανό να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν πολλά από αυτά τα αναμνηστικά, αλλά ο Μανταλένα δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο κατάλογος είναι προσιτός και ότι ορισμένα αντικείμενα θα μπορούσαν να πωληθούν για μόλις 500 δολάρια.

Οι fans του Game of Thrones μπορούν να κάνουν προσφορές για τα αντικείμενα εδώ. Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 10-12 Οκτωβρίου.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ