Τρίχρονο χάθηκε σε χωράφι με καλαμπόκι έκτασης 1000 στρεμμάτων και εντοπίστηκε με drone

Το θερμικό drone εντόπισε το παιδί τη νύχτα.

Article featured image
Article featured image

Σκηνή από ταινία τρόμου θυμίζει η διάσωση τρίχρονου με drone που είχα χαθεί νύχτα, μέσα σε χωράφι 1000 στρεμμάτων, σπαρμένο με ψηλό και πυκνό καλαμπόκι, στο Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ.

Ο σερίφης της κομητείας Fond du Lac έλαβε κλήση για βοήθεια από τους γονείς του αγοριού,
οι οποίοι ανέφεραν ότι ο γιος τους είχε χαθεί στο χωράφι με καλαμπόκι ύψους τριών μέτρων, πίσω από το σπίτι τους.

Πλάνα από το θερμικό drone δείχνουν τη διάσωση του 3χρονου, μέσα στη νύχτα στο Άλτο του Ουισκόνσιν. Το βίντεο ξεκινά με το drone να ερευνά τη μεγάλη έκταση του χωραφιού με το καλαμπόκι ύψους τριών μέτρων. Η θερμική εικόνα δείχνει τα φυτά να εμφανίζονται ως μια ασπρόμαυρη εικόνα. Γύρω στις 9:30 μ.μ., ένα λαμπερό λευκό σχήμα φαίνεται να κινείται μέσα στο καλαμπόκι, σπάζοντας το μονότονο μοτίβο: Είναι το νήπιο, που μόλις έχει εντοπιστεί.






Έτσι, οι αρχές μπόρεσαν να επικεντρώσουν τις προσπάθειες διάσωσης σε ένα συγκεκριμένο μέρος του χωραφιού με το καλαμπόκι. Το βίντεο συνεχίζει και δείχνει τον αναπληρωτή σερίφη της κομητείας Fond du Lac και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Άλτο στο πεδίο. Οι διασώστες, που εμφανίζονται επίσης ως λευκά σχήματα στο βίντεο, φαίνονται να κινούνται μέσα από το καλαμπόκι και προς το παιδί.

«Περιπτώσεις όπως αυτές υπογραμμίζουν τη σημασία της τεχνολογίας και της συνεργασίας μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου στην κοινότητά μας», δήλωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Fond du Lac.

«Χωρίς τη χρήση του drone θερμικής απεικόνισης, πιθανότατα θα χρειάζονταν ώρες για να ψάξουμε ολόκληρο το χωράφι με το καλαμπόκι και το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν διαφορετικό», πρόσθεσε.

Το γραφείο του σερίφη σημείωσε ότι το αγόρι βρέθηκε περίπου μισό μίλι μακριά από το σπίτι του.




Με πληροφορίες από CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ