Ρύπανση από πετρελαιοειδή εντοπίστηκε στη θάλασσα Πύργου Λεμεσού

Μάλλον οι θάλασσες μας δεν είναι τόσο καθαρές όσο πιστεύαμε.

Article featured image
Article featured image

Μικρής έκτασης ρύπανση, από πετρελαιοειδή, εντοπίστηκε σε βραχώδη παραθαλάσσιο χώρο πλησίον του παλαιού τσιμεντοποιείου Μονής στον Πύργο Λεμεσού και η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά, αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ).

αδκ.jpg



Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση, το Τμήμα, κατόπιν πληροφόρησης που έλαβε για παρουσία ενδεχόμενης ρύπανσης από πετρελαιοειδή, προέβη σε ενδελεχή επιτόπιο έλεγχο και εντόπισε, σε περιορισμένη έκταση, στερεά υπολείμματα πετρελαίου (κατράδες) σε βράχους και κρηπιδώματα.

ι9.jpg



Στη συνέχεια, προστίθεται, αποκλείστηκε με πλωτό φράγμα ο χώρος και έγινε πλήρης καθαρισμός των εστιών ρύπανσης με χρήση αντιρρυπαντικού εξοπλισμού, απορροφητικών και πλυστικού μηχανήματος υψηλής πίεσης νερού.

θι.jpg



Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Τόσα εκατομμύρια κέρδισε το Τμήμα Τελωνείων από τον δασμό 3 ευρώ σε Temu και Shein

Article featured image

Γιατί ο CEO της Adidas «ζήτησε συγγνώμη» για τα ροζ παπούτσια του Μουντιάλ

Article featured image

Μπορεί τελικά το τραγούδι του καλοκαιριού να είναι φτιαγμένο από AI;