Η σταρ του «American Pie» που στράφηκε στο OnlyFans και έβγαλε 1 εκατ. δολάρια σε μόλις εννέα μέρες

«Δεν χρειάζεται να είναι μόνο για πορνογραφικό υλικό. Μπορεί να είναι ό,τι θες εσύ να είναι».

Article featured image
Article featured image

Το καλοκαίρι του 1999 ανέβηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η αμερικάνικη κωμωδία «American Pie» και η συμμετοχή της Σάνον Ελίζαμπεθ στον ρόλο της φοιτήτριας από την Τσεχία την εκτόξευσε. Η 26χρονη τότε ηθοποιός έγινε ένα από το πιο «καυτά» ονόματα στο Χόλιγουντ και παγκόσμιο σύμβολο του σεξ. Ακολούθησε η συμμετοχή της στο «Scary Movie» αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογα επιτυχημένη. Μέσα σε λίγα χρόνια η Ελίζαμπεθ αδυνατούσε να βρει ρόλους σε επιτυχημένα φιλμ και σταδιακά το όνομα της έφυγε από το προσκήνιο.

sanoneli.jpg



Η ηθοποιός έκανε δύο γάμους με τον δεύτερο να την οδηγεί στη Νότια Αφρική όπου ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

«Πέρασα ένα διαζύγιο στη Νότια Αφρική και μιλούσα με τον μάνατζερ μου για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα για να κάνω μια επανεκκίνηση στη ζωή μου. Είχα παραμελήσει πάρα πολύ πράγματα. Για τα τελευταία δέκα χρόνια ζούσα κυρίως από τις αποταμιεύσεις μου και δεν είχα εστιάσει στη δουλειά. Χρειαζόμουν κάτι που θα έφερνε πάλι σε θέση να μπορώ να επιλέξω εγώ τα πρότζεκτ που συμμετέχω και να μην το κάνω λόγω ανάγκης για χρήματα. Τότε ο μάνατζερ μου είχε μια πρόταση…» λέει η 52χρονη σήμερα Ελίζαμπεθ.

Της πρότεινε να ανοίξει λογαριασμό στην πλατφόρμα OnlyFans και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι για μια ολόκληρη γενιά ήταν σύμβολο σεξουαλικότητας. «Δεν ήξερα πολλά για αυτό και δεν ήμουν σίγουρη. Το κοίταξα και σκέφτηκα: Γιατί όχι;» τονίζει η ηθοποιός.

Άνοιξε λογαριασμό τον Απρίλιο του 2026 και η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Έγινε ξεκάθαρο πως το ανδρικό κοινό δεν την είχε ξεχάσει. «Μέσα σε εννέα μέρες έβγαλα ένα εκατομμύριο δολάρια. Ήταν κάτι που εξέπληξε και ένιωσα τιμή που οι θαυμαστές μου με υποστήριξαν τόσο πολύ. Δεν ήξερα τη να περιμένω και η ανταπόκριση ήταν εκπληκτική. Μιλάω με κόσμο κάθε μέρα και περνάω φανταστικά» λέει.

sanonfh.jpg




Η 52χρονη τονίζει πως η πλατφόρμα δίνει μια διέξοδο σε καλλιτέχνες που έχουν φύγει από το προσκήνιο. «Δεν χρειάζεται να είναι μόνο για πορνογραφικό υλικό. Μπορεί να είναι ό,τι θες εσύ να είναι» υποστηρίζει.

Για την Elizabeth η απόφαση να δημιουργήσει λογαριασμό στην πλατφόρμα δεν ήταν απλώς μια επιλογή για να βγάλει χρήματα ή να προκαλέσει. Είναι, όπως περιγράφει στη συνέντευξή της στο Variety, ένας τρόπος να πάρει πίσω τον έλεγχο της εικόνας της.

Η ηθοποιός εξηγεί ότι επί χρόνια ένιωθε πως το Χόλιγουντ είχε τον έλεγχο του πώς θα παρουσιαζόταν στο κοινό. Από τις φωτογραφήσεις σε ανδρικά περιοδικά μέχρι τους ρόλους που βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στην εμφάνισή της, η σεξουαλικοποίηση ήταν κομμάτι της επαγγελματικής της ταυτότητας. Τώρα, μέσα από το OnlyFans, υποστηρίζει ότι η διαφορά είναι πως οι αποφάσεις περνούν από την ίδια.

«Αν θέλω να είμαι sexy, μπορώ να είμαι sexy», είναι ουσιαστικά η φιλοσοφία πίσω από τη νέα της δραστηριότητα. Η ίδια αποφασίζει τι θα ανεβάσει, πότε θα το ανεβάσει και σε ποιον θα απευθυνθεί, χωρίς να χρειάζεται να περάσει από παραγωγούς, στούντιο ή ανθρώπους που θα αποφασίσουν αν η εικόνα της είναι «κατάλληλη» για την καριέρα της.

Προς το παρόν η Ελίζαμπεθ δεν ανεβάζει γυμνό υλικό αλλά ποζάρει με μπικίνι ή εσώρουχα. Όπως όμως η ίδια λέει, αυτό μπορεί να αλλάξει. «Είναι ένα μυστήριο και για εμένα. Ανεβάζω διάφορα είδη υλικό αλλά δεν ξέρω ποια θα είναι τα όρια μου. Ακόμα τα εξερευνώ και όσο το κάνω νιώθω ποιο άνετα με αυτό. Θα πιέσω αυτά τα όρια και θα δούμε που θα πάει» τονίζει.


Με πληροφορίες από janus.gr, Variety

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Η χώρα που αναμένεται να γίνει η πιο επισκέψιμη στον κόσμο μέχρι το 2040

Article featured image

Τα προειδοποιητικά σημάδια ότι είστε εθισμένοι στη δουλειά σας

Article featured image

Αφού ένιωσαν καλά τον καύσωνα, οι Ευρωπαίοι πλέον αναζητούν τα κλιματιστικά