Έχεις δει τις μογγολικές σκηνές στα βουνά της Πάφου;

Πάνω στης Πάφου τα βουνά, κάπου κοντά στην Πόλη, κάμπινγκ προσφέρεται για εμάς, χωρίς «βρωμιές» και σκόνη.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Πάβελ, ένας τριαντάρης από την Πολωνία που κουράστηκε από την αγχωτική και κουραστική του δουλειά στο Λονδίνο (στον τομέα του hospitality management) ήρθε στην Κύπρο και έστησε τρεις παραδοσιακές μογγολικές σκηνές στην άγρια φύση της Πάφου για να φιλοξενεί κόσμο και έτσι να βγάζει τα προς το ζην.

Όταν βεβαίως λέμε κάμπινγκ δεν εννοούμε ακριβώς αυτό που όλοι σκεφτόμαστε όταν το πούμε και που συνεπάγεται με χαλάρωση και ρεμάλιασμα στη φύση απλά, λιτά και απέριττα.

 

Διάβασε επίσης: 5 προτάσεις για εναλλακτική διαμονή στην Κύπρο



Οι κυκλικές μογγολικές αυτές σκηνές, διεθνώς γνωστές ως «Yurts», είναι πραγματικά σούπερ και σε καμία περίπτωση δε συγκρίνονται με τις συμβατικές σκηνές των δέκα ευρώ που όλοι μεν έχουμε και αγαπούμε αλλά τι να λέμε τώρα, τι να λέμε τώρα.

 

Πρόκειται για ευρύχωρες, πολυτελείς και φουλ επιπλωμένες σκηνές, με κίνγκσάιζ κρεβάτια, πολυθρόνες, τραπεζάκια, ξυλόσομπες για τα παγωμένα βράδια του χειμώνα, προσωπικά ντους και τουαλέτες και μπαλκονάκια με πανοραμική θέα στα γύρω βουνά που κόβει την ανάσα.

 

 

«Για πάρα πολύ καιρό είχα μέσα μου έντονα την επιθυμία να δημιουργήσω ένα όμορφο χώρο για όμορφους ανθρώπους, που να θέλουν να έρθουν για να μείνουν και να επανασυνδεθούν με τους εαυτούς τους και τη φύση. Ένα πρωί ξύπνησα και συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν που έπρεπε να κάνω» εξηγεί στη CITY.

 

Ο Πάβελ

 

Οι συγκεκριμένες μάλιστα σκηνές του Πάβελ δεν είναι μόνο μογγολικής τεχνοτροπίας αλλά έχουν οι ίδιες φτιαχτεί στη Μογγολία από δέρμα καμήλας.

Τέσσερα ξεχωριστά στρώματα που αποτελούνται από βαμβάκι, ξύλο και μαλλί προβάτου τις προστατεύουν τόσο από τον ήλιο όσο και από τη βροχή.

 


Ήθελα να δημιουργήσω έναν όμορφο χώρο για όμορφους ανθρώπους, που να έρχονται για να επανασυνδεθούν με τους εαυτούς τους και τη φύση


 

Παράλληλα και εδώ το πράγμα γίνεται ακόμη καλύτερο, η διαμονή περιλαμβάνει πρόγευμα που φτιάχνει ο ίδιος Πάβελ, ο οποίος ασφαλώς σε αυτό το (σχετικά απομονωμένο) κομμάτι γης μένει ενώ «εάν οι φιλοξενούμενοι μείνουν δύο βραδιές παραχωρείται επίσης δείπνο».

 

 

Αναφορικά με το μενού, ο Πάβελ δηλώνει flexible στις ορέξεις των πελατών του, αφού πέρα από τα κλασικά αυγά, χαλούμια, μπέικον, φρούτα κλπ μπορεί να προσαρμοστεί και σε πιο επιλεκτικές βέγκαν ή άλλως πως προτιμήσεις.

Στον χώρο υπάρχει επίσης WiFi ενώ η ηλεκτροδότηση γίνεται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.

 

Πέρσι τον Φλεβάρη

 

Γεωγραφικά, το εξωτικό αυτό μέρος βρίσκεται πολύ κοντά στο γεφύρι του Σκάρφου, κοντά στα χωριά Σίμου και Ευρέτου και κάνα εικοσάλεπτο οδήγημα από την Πόλη Χρυσοχούς.

Το όλο ρομαντζέ σκηνικό αποτελεί αδιαμφισβήτητα ιδανική περίπτωση για ζευγάρια που θέλουν να ξεφύγουν, μπορούν όμως, όπως μας πληροφορεί ο Πάβελ, να φιλοξενηθούν και οικογένειες, αφού η προσθήκη έξτρα στρωμάτων στις σκηνές είναι δυνατή.

 


H ηλεκτροδότηση γίνεται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια


 

Ενίοτε, στον χώρο διοργανώνονται και events.

«Πρόσφατα είχαμε ένα φιλανθρωπικό event, με γιόγκα, διαλογισμό και μουσική, και από το οποίο μαζεύτηκαν χρήματα για καρκινοπαθείς. Ακόμη, μέσα στο καλοκαίρι είχαμε βραδιές αγάπης και πάθους, στις οποίες συμμετείχε μια μουσική μπάντα Τουρκοκυπρίων, οπότε ήταν τρόπον τινά δικοινοτικά events».

 

 

FACEBOOK PAGE

 

Διαβάστε τις κριτικές που γράφτηκαν για τον χώρο στο Trip Advisor ΕΔΩ

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ