Pick a Performance

Από μια ευτυχή συγκυρία, βρέθηκα χτες βράδυ σε μια από τις πρόβες για το The Performance Shop της Λίας Χαράκη, προτού αυτό ανοίξει επίσημα για το κοινό την Παρασκευή, στη Λεμεσό.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για μια εξόχως ευφυή σύλληψη σε μια συνθήκη που ουσιαστικά μετατοπίζει το κέντρο βάρους του performance και ανάγει τον θεατή σε ενεργό παρονομαστή, σχεδόν ισότιμο συνοδοιπόρο του ερμηνευτή με καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της εμπειρίας που θα βιώσει. Είτε πρόκειται για κατά παραγγελία είτε για interactive (που φλερτάρει με το improv) performance για μικρό αριθμό ατόμων ανά τη φορά, το The Performance Shop είναι ένα εγχείρημα επιπέδου. Ψυχαγωγικό αλλά ποτέ εύπεπτο, στοχαστικό με τον τρόπο που ένα performance μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιο μόνο αφού γαντζώσει τα αγκίστρια του πάνω σου χωρίς να λέει να ξεκολλήσει.


Αν πρόκειται να κάνεις κάτι διαφορετικό αυτό το μήνα, στην πόλη όπου τα Χριστούγεννα δεν είναι παρά μια κολοσσιαία παρωδία, ας είναι αυτό. 


Στην πρόβα που παρακολούθησα για το performance The Active Spectator, δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου πάνω από τον Μάριο Ιωάννου κι αυτού που κατάφερε να κτίσει μαζί με την Χαράκη για τις ανάγκες της παράστασης. Ηθοποιός χειμαρρώδης, ένα σπουδαίο πραγματικά ταλέντο.

Με την ίδια ανυπομονησία προσμένω και όλα τα performances από την υπόλοιπη καλλιτεχνική ομάδα. Είναι άλλωστε κι ο χώρος τέτοιος, που ευνοεί αλλεπάλληλες επισκέψεις. Στα συν και ο αριστοτεχνικός πολυεπίπεδος φωτισμός με ισχυρό διαδραστικό ρόλο και καταπληκτικά hues που κάνουν την διαφορά, ένας κλινικός σχεδιασμός του «Shop» που του ταιριάζει γάντι.

Αν πρόκειται να κάνεις κάτι διαφορετικό αυτό το μήνα, στην πόλη όπου τα Χριστούγεννα δεν είναι παρά μια κολοσσιαία παρωδία, ας είναι αυτό.  Δεν μπορώ να επιμείνω αρκετά: πάρε τους φίλους σου και πήγαινε.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.theperformacenshop.org

Email address: shoptheperformance@gmail.com

Facebook: The Performance Shop

#theperformanceshop

 

Artistic Director: Lia Haraki

Managing Director: Marina Makris

Space Design: Vanessa Kirzi

Graphics: Despina Kannaourou

Technical director: Yiangos Hadjiyiannis

Shop assistant: Elena Kallinikou


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ