Ο Τεμπέλης Δράκος ξανάρχεται!

Είναι η αλήθεια πως μας έλειψε. Πάνε ήδη 6 χρόνια από την τελευταία επίσημη επίσκεψη του «Τεμπέλη Δράκου» στις ζωές μας και άλλα 4 από την πρώτη γνωριμία μας μαζί του.

 


Article featured image
Article featured image

Και να τελικά που ο Γιώργος Χατζηπιερής επιστρέφει με τα ολοκαίνουργια «Ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου», υλικό πάνω στο οποίο δούλευε το τελευταίο διάστημα, μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του, Μάριο Τακούσιη, τον «πολύ ταλαντούχο μουσικό που πραγματικά δίνει στο υλικό πνοή και ενέργεια μέσω των ενορχηστρώσεών του», αλλά και τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Φοίβο Δεληβοριά, Σοφία Παπάζογλου, Σωκράτη Μάλαμα, Δώρο Δημοσθένου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Λιζέτα Καλημέρη, Απόστολο Ρίζο, Μαριαστέλα Τζανουδάκη, την παιδική χορωδία και τους Monsieur Doumani, όλοι φίλοι και συνεργάτες του Γιώργου που ερμηνεύουν τα τραγούδια.

«Ένα μέρος των τραγουδιών, τα μισά περίπου, προέρχονται από τη μουσική που έγραψα για δύο θεατρικές παραστάσεις του ΘΟΚ, τον ‘Τρελαντώνη’ και τις ‘Τρεις πριγκίπισσες που χόρευαν και τραγουδούσαν’. Επέλεξα τραγούδια που μπορούσαν να σταθούν και από μόνα τους, εκτός θεατρικού κειμένου και πλοκής, τα οποία ενορχηστρώσαμε ξανά. Προσθέσαμε μετά κάποια καινούργια τραγούδια έτσι που στο τέλος να έχουμε 11 τραγούδια και 3 ορχηστρικά».

Ένα πρώτο δείγμα μάς έδωσε μέσω του πολύ δυνατού «Επτά Ποτάμια», τραγούδι που «έντυσε» μουσικά τον φετινό Ραδιομαραθώνιο.

 



Αδημονούμε να ακούσουμε το υπόλοιπο... Ο ολοκαίνουργιος δίσκος θα βρίσκεται στα ράφια του Public σε κανένα δεκαήμερο από σήμερα, σε μια πολυτελή έκδοση. Το καλύτερο δώρο για τις γιορτές!

 



Σε μια σχετικά πρόσφατη κουβέντα που κάναμε, ο Γιώργος μου είχε πει το εξής σε σχέση με την επικοινωνία γονιού-παιδιών: «Οι πιο ωραίες στιγμές είναι όταν επικοινωνείς με τα παιδιά σου, είτε μέσω ενός παιχνιδιού είτε μέσω μιας μουσικής ακρόασης. Πάντοτε όμως θα πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε κοινούς τόπους. Διαβάζοντας, για παράδειγμα, ένα βιβλίο, να το κάνουμε όχι μόνο για να το ακούσει το μωρό αλλά για να το χαρούμε κι εμείς. Όχι να βάλουμε μια μουσική και να την επιβάλουμε στο μωρό. Το ιδανικό είναι να την χαίρεσαι κι εσύ μαζί με το μωρό».

 

Πηγή φωτογραφίας: Time For Fun 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ