Η CITY σού προτείνει 10 οικονομικά δώρα για τις γιορτές

Κάθε φορά που τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, στο μυαλό μου, εκτός από δεντράκια, χαρές και πανηγύρια, έχω πάντοτε και μια μικρή έγνοια: να βρω και να προλάβω να αγοράσω το κατάλληλο δώρο για το κάθε ένα από τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

 


Article featured image
Article featured image

Κάνοντας μια ενδελεχή έρευνα επί του θέματος, αποφάσισα φέτος να φύγω από τα κλασικά δώρα.

Φέτος, σκέφτηκα να μην επισκεφθώ και πάλι ένα ακόμα πολυκατάστημα για να προμηθευτώ με τα χριστουγεννιάτικα δώρα, αλλά να πρωτοτυπήσω και ταυτόχρονα να στηρίξω νέους και δημιουργικούς ανθρώπους του τόπου μου.

Υπάρχουν άνθρωποι που στην κυριολεξία είναι δίπλα μας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι οποίοι μπορούν να μας προμηθεύσουν με πράγματα μοναδικά.



Δες πιο κάτω τις 10 οικονομικές επιλογές που σου προτείνει η CITY, δες τι budget έχεις και κάνε τα κουμάντα σου. 



 

1. Δίσκοι βινυλίου από το «Magos Record Shop» 

Το δισκάδικο «Magos Record Shop» που βρίσκεται στην Παλιά Λευκωσία εδώ και ένα χρόνο, μπορεί ν’ αποτελέσει τον επόμενο προορισμό σε όσους θέλουν ν’ αγοράσουν ένα δώρο φτηνό και με «άποψη». Εκεί θα βρεις καινούριους αλλά και μεταχειρισμένους δίσκους βινυλίου, με τραγούδια ελληνικά, ξένα, ροκ, έντεχνα, με κλασική μουσική, αλλά και δίσκους για όλα τα μουσικά ακούσματα. Οι τιμές των δίσκων ξεκινούν από 5 ευρώ. Υπάρχουν επίσης CDs από καινούρια κυπριακά συγκροτήματα. Περισσότερες πληροφορίες για το δισκάδικο θα βρεις ΕΔΩ.

 

 

2. Ξύλινα παπιγιόν «Anjo» 

Μια ξεχωριστή ιδέα για ανδρικό δώρο, αποτελούν και τα ξύλινα παπιγιόν της κυπριακής επωνυμίας Anjo. Πρόκειται για μια μεγάλη σειρά από αυθεντικά χειροποίητα ξύλινα παπιγιόν, τα οποία φτιάχνει με φυσικό ξύλο ο νεαρός σχεδιαστής επίπλω, Άγγελος Χριστοφή, στο εργαστήρι του στη Λεμεσό. Στοιχίζουν 30 ευρώ και για να παραγγείλεις, τηλεφώνησε στο 99 884251, ή πάτησε ΕΔΩ.

 

 

3. Πλεκτές δημιουργίες από την Αντρούλλα

Ένα ζεστό και ξεχωριστό δώρο, που μπορείς να χαρίσεις αυτά τα Χριστούγεννα είναι και οι πλεκτές δημιουργίες που φτιάχνει στο εργαστήρι της στην Παλιά Λευκωσία, η Άντρια Αντωνίου, ή αλλιώς Αντρούλλα Knitter. Εκεί θα βρεις σκουφάκια, κάλτσες, γάντια, παιδικά παπουτσάκια, τσάντες και οτιδήποτε φτιάχνεται με μαλλί και σμιλί. Οι τιμές ξεκινούν από 12 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις ΕΔΩ, ή στο 99814306.

 

 

4. Φαρδιές μπλούζες από την ανδρική boutique «Block 22»

Αν ψάχνεις δώρο για άνδρα και συγκεκριμένα για στιλάτο άνδρα, πρέπει να επισκεφτείς την ανδρική boutique «Block 22», που άνοιξε εδώ και περίπου ένα χρόνο στην Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό. Από εκεί σου προτείνουμε σίγουρα τις μοδάτες μακριές μπλούζες του καταστήματος, όπως για παράδειγμα η συγκεκριμένη που βλέπεις στη φωτογραφία και στοιχίζει 45 ευρώ. Εκτός από μακριές μπλούζες, στο «Block 22» θα βρεις επίσης πουκάμισα, παντελόνια, σακάκια, ρολόγια, ανδρικά αξεσουάρ και οτιδήποτε άλλο αφορά στην ανδρική μόδα. Περισσότερες πληροφορίες για το κατάστημα, θα βρεις ΕΔΩ.

 

 

5. Ξύλινες σβούρες «LovenLight» 

Τι θα έλεγες να έκανες δώρο για τα Χριστούγεννα στα αγαπημένα σου πρόσωπα μια ξύλινη σβούρα; Είναι αναμφισβήτητα ένα όμορφο και πρωτότυπο δώρο, που ο παραλήπτης τους σίγουρα δεν θα το ξεχάσει ποτέ! Τις ξύλινες σβούρες που βλέπεις στην φωτογραφία, φτιάχνουν οι «LovenLight», μια ομάδα από τρία νεαρά άτομα, οι οποίοι εκτός από σβούρες μπορούν να δημιουργήσουν επίσης φωτιστικά, έπιπλα, και οτιδήποτε αφορά στο ξύλο. Οι τιμές για τις ξύλινες σβούρες ξεκινάνε από 10 ευρώ και αλλάζουν ανάλογα με το μέγεθος της κάθε σβούρας. Για να παραγγείλεις τη σβούρα, όπως ακριβώς τη θέλεις, τηλεφώνησε στο 99952039 ή πάτησε ΕΔΩ. 

 

 

Κοσμήματα με κυπριακά νομίσματα από «Undun»

Αν ψάχνεις για ένα εντυπωσιακό δώρο για γυναίκα σού προτείνουμε να διαλέξεις ένα από τα κοσμήματα που φτιάχνουν οι «Undun» με τα κυπριακά νομίσματα. Οι «Undun» δημιουργήθηκαν το 2009 από τους Μάριο Σιαρλή και Λόνα Λαδόμματου, οι οποίοι δημιούργησαν τη σειρά κοσμημάτων «Jumping Gypsies», που αποτελείται από κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια με κυπριακά νομίσματα. Τα σκουλαρίκια που βλέπεις στη φωτογραφία στοιχίζουν 20 ευρώ και μπορείς να τα παραγγείλεις από ΕΔΩ, ή τηλεφωνώντας στο 99308500. Μπορείς να βρεις ΕΔΩ περισσότερες δημιουργίες από τους «Undun».

 

 

Τα «Ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου», του Γιώργου Χατζηπιερή

Αν ψάχνεις δώρο για παιδιά, έχουμε να σου προτείνουμε κάτι που θα ενθουσιάσει και θα ευχαριστήσει εξίσουν το παιδί αλλά και τους γονείς του. Το παιδικό CD «Ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου» του Γιώργου Χατζηπιερή είναι μια εξαιρετική και συνάμα οικονομική λύση. Είναι μια επένδυση! Μέσα σε αυτό θα βρεις 12 καινούργια τραγούδια και 3 ορχηστρικά, όλα δοσμένα με χιούμορ, φαντασία και ρυθμό, με τις εξαίρετες ενορχηστρώσεις του Μάριου Τακούσιη. Στοιχίζει 9.98 ευρώ και θα το βρεις σε όλα τα καταστήματα Public. Περισσότερα για το παιδικό CD, μπορείς να βρεις ΕΔΩ.

 

 

Βιβλίο «Cyprus: Final Tastynation» της Άρτεμης Ευαγόρου

Ένα ιδανικό δώρο για γυναίκες και όχι μόνο, που ψάχνονται με την κουζίνα, είναι το βιβλίο «Cyprus: Final Tastynation» της Άρτεμης Ευαγόρου. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο coffee table book, το οποίο δεν θέλει να αποκαλείται ‘βιβλίο μαγειρικής’, ωστόσο φιλοξενεί στις σελίδες του συνταγές, tips και ιστορίες, που αφορούν σε γεύσεις και μυρωδιές του τόπου μας. Το βιβλίο είναι γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο και μεταφρασμένο στην αγγλική. Στοιχίζει 20 ευρώ και θα το βρεις σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία του νησιού. Επίσημος μεταπωλητής είναι το βιβλιοπωλείο Μετροπόλιταν. Περισσότερα για το βιβλίο θα βρεις ΕΔΩ.

 

 

Κεριά κι αρώματα από τη Χρύσα και το «Floricienta Iuvenalis»

Η Χρύσα από τη Λευκωσία, ή αλλιώς το κορίτσι με τ' αρώματα, είναι ο άνθρωπος πίσω από το brand «Floricienta Iuvenalis». Της άρεσαν από πάντα οι μυρωδιές, μέχρι που κατέληξε να φτιάχνει μόνη της, με φυσικά προϊόντα αρώματα, κεριά, ανθόνερα, μάσκες, σαπούνια, κρέμες και αρωματικά έλαια. Αν η ιδέα της Χρύσας σού ακούγεται ενδιαφέρουσα κι αν θέλεις να στηρίξεις την προσπάθειά της, μπορείς να χαρίσεις για τα Χριστούγεννα, σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, το κερί «Mary Magdalin» που μας προτείνει. Στοιχίζει 23 ευρώ και είναι διπλής χρήσης, καθώς όταν λιώσει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα για τις σκληρές περιοχές της επιδερμίδας, όπως η περιοχή στους αγκώνες. Τα προϊόντα της Χρύσας μπορείς να τα βρεις στο Nat's Spa Center, στο The Gym, στο Serenity House, ή να τα παραγγείλεις από ΕΔΩ.

 

 

Ημερολόγιο 2016 από «The Write Formula»

Αν θέλεις να χαρίσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα ένα δωράκι του οποίου η πράξη προσφοράς έχει φιλανθρωπική προέκταση, δεν έχεις παρά να πάρεις το ημερολόγιο που έφτιαξε το «The Write Formula» και να το προσφέρεις σε ένα ωραία δέμα. Το πρακτικό ημερολόγιο προσφέρεται δωρεάν, ωστόσο όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν για αντάλλαγμα μια εισφορά στο Panos Evripidou Foundation, χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο, ένα μεγάλο χαμόγελο σε ένα πρόωρο μωράκι και την οικογένεια του. Αν θέλεις κι εσύ ένα ημερολόγιο, στείλε μήνυμα ΕΔΩ ή απλώς πέρασε από το Kagas Hair Stylist στη Λευκωσία, το «3 πουλάκια κάθονταν» στη Λάρνακα, ή από την Pizza Mia, το Ambazour και το Κέντρο Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηλιαχτίδα στη Λεμεσό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ