How to #1: Πώς μπορείς να κάνεις την καλύτερη δυνατή προεκλογική καμπάνια

Στο πρώτο ‘’How to’’ ασχολούμαστε με την επικαιρότητα και την προεκλογική περίοδο.

 


Article featured image
Article featured image

Σε αυτή την ενότητα, θα προσπαθούμε να λύσουμε κοινές απορίες και προβληματισμούς. Να δώσουμε λύσεις σε απλά καθημερινά προβλήματα και να μάθουμε πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη με χρηστικές συμβουλές. 

Οι φετινοί υποψήφιοι βουλευτές (νέοι και παλιοί), έχουν επιεικώς χάσει την επικοινωνιακή μπάλα, τόσο με τα προεκλογικά σποτ, όσο και με τις απανωτές εμφανίσεις τους στην τηλεόραση.

Το χειρότερο είναι οι πομπώδεις και οι άνευ περιεχομένου δηλώσεις τους.



How to #1: Πώς μπορείς να κάνεις την καλύτερη δυνατή προεκλογική καμπάνια και τι πρέπει να προσέξεις επικοινωνιακά;



Γράφει η Σύλια Ιωαννίδου (δημοσιογράφος)

Να ξεκινήσουμε από τα απλά, κανένας υποψήφιος δεν έχει έναν επικοινωνιολόγο που να γνωρίζει τι εστί επικοινωνία! Αλήθεια, ούτε νέοι ούτε παλαιότεροι και αυτό γιατί νομίζουμε ότι ξέρουμε τα πάντα. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες απλές συμβουλές που θα ήθελα να δώσω στους υποψήφιους:

1. Τα βιντεάκια με ή χωρίς ποδήλατα δεν περνάνε στα social media γιατί πολύ απλά είστε ψεύτικοι και κανένας από εσάς δεν θα είχε το πολιτικό θάρρος να κάνει αυτό που έκανε ο Σαμαράς. Να βγάλει στον αέρα το backstage. Αν βγάζατε backstage τότε θα σας έβγαζα το καπέλο. 

2. Η γλώσσα που χρησιμοποιείτε είναι πιο ξύλινη και από την κουτάλα που χρησιμοποιώ για να ανακατέψω τη σάλτσα. Και ναι η κουτάλα είναι πιο χρήσιμη.

3. Όταν εμφανίζεσθε στην τηλεόραση δεν χρειάζεται όλοι σας να είστε ντυμένοι ξαφνικά corporate. Αλήθεια, τελειώσατε αρσακειάδες; Ή σας μάζεψαν από τις πολυεθνικές;

4. Τα «εεεε» «αααα» «ωωω» είναι φωνήεντα 3 από τα 7 που τα ξέρουμε όλοι. Όταν μιλάτε και κομπλάρετε ή δεν προβάρατε αυτό που θα πείτε είναι καλό να χρησιμοποιήσετε την μαγευτική και χρήσιμη «εγκυμονούσα παύση». Συγνώμη ξέχασα ότι όλοι τελειώσατε στην Αγγλία … Pregnant pause!

5. Μην λαικίζετε, αν σας αρέσει να τρώτε αμπελοπούλια, να πίνετε ζιβανίες και να χορεύετε ζειμπέκικα δεν σας κάνει πολιτικούς, απλά μας φέρνει στην μνήμη τον Τσοχατζόπουλο! Και αυτές οι μνήμες δεν σας συμφέρουν.

6. Να είστε σοβαροί όχι σοβαροφανείς, να είστε απλοί όχι απλοϊκοί.

7. Μάθετε να χρησιμοποιείτε να χέρια σωστά. Δεν σήκωνε χωρίς λόγο ο Ανδρέας τα χέρια του στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, δεν είχε ανοιχτά τα χέρια του τυχαία στις ομιλίες του ο Καραμανλής, δεν είχε χωρίς λόγο το χέρι στην τσέπη ο Τάσσος… Συνεπώς, με προσοχή τα άκρα και προσεγμένα...

8. Η χρήση της ελληνική γλώσσας, μάθετε τη γενική. Η γενική στην Κύπρο πάσχει! Να σχηματίζετε μικρές προτάσεις, να χρωματίζετε σωστά τη φωνή και να μιλάτε αργά σε σωστή ένταση. Όχι σαν τον Αβέρωφ, πιο γρήγορα δεν έχουμε αυπνίες. 

9. Σταματήστε να στέλνετε sms στον κόσμο! Κακή χρήση των μέσων, που πραγματικά σε κάνει να σκέφτεσαι ότι δεν σέβεται κανείς τα προσωπικά δεδομένα. 

10. Κυρίες πολιτικοί, όχι τσάγια, όχι συνευρέσεις με φοντάν και πτι φουρ! Έλεος είμαστε στο 2016. Ενημερωτικά τους Εγγλέζους τους διώξαμε!

11. Σεβαστείτε το κοινό σας για να σας σεβαστεί, πρώτα είστε πολίτες και μετά εκπρόσωποι συνεπώς ο ψηφοφόρος περιμένει να είστε η φωνή του. Λίγη ορθοφωνία δεν θα κάνει κακό! 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ