Όλα όσα έγιναν στο TEDxNicosia

Δεκαπέντε ομιλητές και καλλιτέχνες στις 7 του Μάη, διέδωσαν ένα μίγμα ιδεών στην πλατφόρμα του TEDxNicosia- ίχνη από τους κόσμους της μουσικής, της τέχνης, του προσωπικού βιώματος και της κληρονομιάς.

 


Article featured image
Article featured image

Το κοινό ενδυναμώθηκε με έμπνευση και ιδέες οι οποίες ξεδιπλώθηκαν μέσα από ένα ευρύ φάσμα ιστορίας και κουλτούρας καθώς και τέχνης, μουσικής, καταγωγής και δημιουργικότητας, αφήγησης και ιστοριών.

Αυτό το είδος ιδεών αποτελούν «Ίχνη» τα οποία το TEDxNicosia δημιουργεί από το 2011. Είναι η συμβολή του στην τοπική κοινωνία έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να απευθύνεται σε ίχνη που έχουν ήδη χαραχθεί καθώς και σε ίχνη τα οποία πρόκειται να δημιουργηθούν.

Η εκδήλωση επισφραγίστηκε με τη μαγευτική φωνή της Jazz τραγουδίστριας, Sarah Fenwick η οποία αυτοσχεδίασε ένα τραγούδι ειδικά για το TEDxNicosia το οποίο ονόμασε  «Jazz Traces», μια απόδειξη ότι η μουσική, και στην προκειμένη περίπτωση η jazz, ιχνηλατεί συναισθήματα, κουλτούρα, όνειρα και χρόνο.

Το TEDxNicosia μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της υπηρεσίας live streaming της Cytanet στην ιστοσελίδα του TEDxNicosia, ενώ παράλληλα οι παρευρισκόμενοι είχαν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας μέσω του δικτύου Cytanet Wireless Zone.

Η ομάδα του TEDxNicosia, παρακολούθησε με ενθουσιασμό το κοινό να αντιδρά με χαμόγελα, δάκρυα και γέλια ενώ το παρότρυνε να σκεφτεί τα ίχνη τα οποία θα ήθελαν οι ίδιοι να δημιουργήσουν.

Μέχρι την επόμενή του ‘στάση’ η οποία θα έρθει με ακόμα περισσότερες ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, το TEDxNicosia στέλνει ένα δυνατό μήνυμα: ‘ο καθένας από εμάς έχει μια ιδέα η οποία αξίζει να διαδοθεί!’.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ