Οι γυναίκες έπιασαν πρωτιές σε αυτές τις εκλογές

Παρόλο που στο σύνολο των 56 βουλευτών μόνο οι 11 είναι γυναίκες, αριθμός που θα μπορούσε -ενδεχομένως θα έπρεπε- να είναι μεγαλύτερος, εντούτοις δεν μπορούμε να μην σταθούμε στο γεγονός ό,τι, όλες οι εκλεγμένες γυναίκες «τερμάτισαν» πρώτες ή έστω δεύτερες σε σταυρούς στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους στην εκάστοτε επαρχία.

 


Article featured image
Article featured image

Μάλιστα, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου (ΑΚΕΛ) και η Στέλλα Κυριακίδου (ΔΗΣΥ) τερμάτισαν πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα, σε ψήφους παγκύπρια.

 

Οι πρωτιές των 11 εκλεγμένων γυναικών βουλευτών:

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Συγκεκριμένα, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με 16.847 σταυρούς, αναδείχθηκε 1η στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ, ενώ η Στέλλα Κυριακίδου, με 13.694 σταυρούς, αναδείχθηκε 1η στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ. Επίσης, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, με 7.222, αναδείχθηκε 1η στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ.

 

ΚΕΡΥΝΕΙΑ

Η Μαριέλλα Αριστείδου αναδείχθηκε 2η ανάμεσα στους υποψήφιους του ΔΗΣΥ στην Κερύνεια, με 1.354 σταυρούς, ενώ η Ελένη Μαύρου 1η ανάμεσα στους υποψήφιους του ΑΚΕΛ, με 1.846 σταυρούς.

 

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Η Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, με 6.047 σταυρούς, αναδείχθηκε 1η στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αμμόχωστο, ενώ η Άννα Θεολόγου, με 1.009, 1η στο ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Πολιτών.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ

Η Ευανθία Σάββα του ΑΚΕΛ αναδείχθηκε 2η στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα, με 2.656 σταυρούς προτίμησης, ενώ η Αννίτα Δημητρίου του ΔΗΣΥ, με 4.006 σταυρούς, αναδείχθηκε 1η ανάμεσα στους υποψηφίους του κόμματός της.

 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Η Ελένη Σταύρου αναδείχθηκε 2η ανάμεσα στους υποψηφίους του ΔΗΣΥ στην πόλη της, πίσω από τον Δίπλαρο, με 5.205 σταυρούς, και η Ελένη Θεοχάρους, με 3.788, αναδείχθηκε 1η ανάμεσα στους υποψηφίους του Κινήματος Αλληλεγγύης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ