«Εντυπώσεις από ένα νησί της Μεσογείου»

Article featured image
Article featured image

Μια ατομική έκθεση φωτογραφίας θα παρουσιάσει στον πολυχώρο «Έλευσις» στη Λευκωσία ο Βρετανός φωτογράφος, μόνιμος κάτοικος Πάφου James Blake.

«Οι εντυπώσεις από ένα νησί της Μεσογείου» θα παρουσιάσουν ένα σύνολο από 140 φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας 18μηνης εξερεύνησης του James σε ολόκληρη την Κύπρο.

Από τη χερσόνησο του Ακάμα, το μοναστήρι της Αγίας Νάπας και το γαλήνιο λιμανάκι της Πάφου μέχρι το κέντρο της Λευκωσίας και τα βουνά του Τρόοδους με τα γραφικά χωριουδάκια, οι φωτογραφίες που θα εκτίθενται θα απεικονίζουν φυσικά τοπία, άγρια ζωή, αρχιτεκτονική, τέχνη καθώς και πορτρέτα ανθρώπων, νέων και ηλικιωμένων.

«Για κάθε επισκέπτη, η Κύπρος είναι ένας πραγματικά συναρπαστικός προορισμός. Η 9.000 ετών ιστορία του νησιού είναι παντού ευδιάκριτη και τα σημεία που δυνητικά μπορούν να γοητεύσουν έναν φωτογράφο είναι πάρα πολλά. Αρχαιοελληνικοί μύθοι και παραδόσεις, κατάλοιπα από Αιγύπτιους και Πέρσες, ρωμαϊκές βίλλες και ναοί, βυζαντινές εκκλησίες, κάστρα σταυροφόρων, γοτθικοί ναοί και ενετικά τείχη στις πόλεις είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα. Ο κόσμος αυτού του νησιού όμως, οι Κύπριοι, είναι το τι το καθιστά πραγματικά ενδιαφέρον» σημειώνει ο φωτογράφος εκθέτης.

Αρκετές από τις περίπου 1000 φωτογραφίες που έχει βγάλει μέχρι στιγμής ο James Blake χρησιμοποιούνται από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ)

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο «Έλευσις» στην παλιά Λευκωσία (οδός Αισχύλου 7) από τις 25 Απριλίου μέχρι τις 8 Ιουνίου.

H είσοδος θα είναι δωρεάν καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Εγκαίνια Παρασκευή, 25 Απριλίου στις 6μμ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στο 99859344

www.jamesblakephotographer.co.uk


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ