Από την φρενίτιδα του Γούλγουερθ, στον πυρετό του H&M [εικόνες]

Μια εβδομάδα περίπου απέμεινε μέχρι να λειτουργήσει στην Κύπρο το πρώτο κατάστημα του διεθνούς brand H&M...

 


Article featured image
Article featured image

Μια είδηση που από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε, έχει δημιουργήσει αναστάτωση ανάμεσα σε shoppers και fashionistas, που περιμένουν με αγωνία να δουν πώς θα μοιάζει το «κυπριακό» H&M, κατά πόσο οι τιμές των προϊόντων θα είναι οι ίδιες με αυτές του εξωτερικού και βεβαίως, αν η ποικιλία των προϊόντων θα είναι εξίσου μεγάλη με αυτή στα καταστήματα άλλων χωρών. 

Μια κίνηση ματ από τον όμιλο Σιακόλα, ο οποίος αποφάσισε να κλείσει το κατάστημα Debenhams που είχε «κουραστεί» και να δώσει τη θέση του σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές brand που καλύπτει σχεδόν όλες τις ηλικιακές ομάδες, τόσο σε θέμα γούστου, όσο και σε θέμα τιμών. 

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει όμως και μια 20ετία πριν, όταν ο ίδιος όμιλος εξαγόρασε ένα μεγάλο αριθμό ακινήτων, στον τότε παρακμάζοντα πεζόδρομο της Λήδρας, «κατεβάζοντας» στο κέντρο της πόλης brands όπως ΖΑΚΟ, NEXT και Γούλγουερθ.





 

Ρεπορτάζ του «Περιοδικού» το 1996, κάνει εκτενές αφιέρωμα στις επενδύσεις του Ομίλου την εποχή εκείνη, ενώ περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πώς θα μοιάζει το πουλαναμενόμενο και πρωτοποριακό (για την τότε εποχή) Γούλγουερθ Λήδρα.

Μια επένδυση που είχε δημιουργήσει αναστάτωση και πολλές προσδοκίες στους κατοίκους της πρωτεύουσας, αφού με τη λειτουργία του πολυκαταστήματος, θα αναβαθμιζόταν αισθητά η περιοχή, ενώ η Λευκωσία θα αποκτούσε ένα στολίδι ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

 



Ο Γλαύκος Κληρίδης βλέπει τη Λευκωσία από ψηλά

 



Ο χώρος σημαδιακός, αφού ο όμιλος εξαγόρασε τον Πύργο Μαγγλή –το υψηλότερο κτήριο της εποχής- και προχώρησε σε μια πλήρη και ριζική αναδιαμόρφωση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. 

 



 

«Ένα μεγάλο μέρος της παραδοσιακής εμπορικής οδού Λήδρας, έχει ήδη περάσει στα χέρια του Ομίλου Εταιριών Σιακόλα. Μετά την αγορά από τα Woolworth του Πύργου Μαγγγλή, ο οποίος μέσα στους προσεχείς μήνες θα μετατραπεί σε πολυκατάστημα Woolworth αλλά και σε πολιτιστικό κέντρο.

Σύντομα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες στον Πύργο Μαγγλή που θα στεγάσει το Woolworth. Θα γίνει πλήρης ανακαίνιση του χώρου. Στον πρώτο όροφο θα μεταφερθούν όλα τα είδη ρουχισμού, αντρικά, γυναικεία, παιδικά ρούχα καθώς και παιχνίδια.

Στο υπόγειο θα υπάρχουν είδη κουζίνας, λευκά είδη, δώρα, μικροσυσκευές και χαρτικά, ενώ στο ισόγειο θα υπάρχουν καλλυντικά, αξεσουάρ μόδας, δίσκοι μουσικής, δερμάτινα είδη και διάφορα δώρα.

 

Επίσης, θα υπάρχει τμήμα τροφίμων, υπερσύγχρονα ψυγεία και ταμεία ώστε να μην γίνεται συμφόρηση. Κυλιόμενες σκάλες θα οδηγούν από τον ένα όροφο στον άλλο, ενώ ένα πανοραμικό ασανσέρ, θα μεταφέρει τον επισκέπτη μέχρι τον 6ο όροφο, όπου θα στεγαστεί μια άλλη καφετέρια και το πολιτιστικό κέντρο.

Μεγαλόπνοα τα σχέδια του ομίλου εταιρειών Σιακόλα. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέπνευσαν γιατί οπωσδήποτε η χαμένη αξία της πόλης μετά την εισβολή θα αρχίσει να παίρνει την πάνω βόλτα με προσεχείς επενδύσεις».

 

Το πολυκατάστημα Γούλγουερθ Λήδρα, λειτούργησε για πρώτη φορά στις 16 Μαΐου 1998 και έκλεισε στις 6 Μαρτίου 2016, ως Debenhams, μετά από 18 χρόνια λειτουργίας. Ο πύργος αν και εξακολουθεί να βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Ομίλου Σιακόλα, πλέον ενοικιάζει τους 6 ορόφους του κτηρίου στο διεθνές brand H&M, το οποίο θα λειτουργήσει επίσημα στις 24 Σεπτεμβρίου 2016.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ