«Το budget είναι απλώς ένα εργαλείο, εξαρτάται πως θα χρησιμοποιηθεί»

«Δεν πιστεύω πως είναι ουτοπικό για καμία χώρα να πιστεύει πως μπορεί να πάει καλά στη Eurovision».

 


Article featured image
Article featured image

Ο Hovig δεν είναι καινούργιος στον χώρο, οπότε φαίνεται να αντιλαμβάνεται καλά πως παίζεται το «παιχνίδι». Αντιλαμβάνεται ότι η Eurovision δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια γιορτή, αντιλαμβάνεται πως πρέπει να γίνουν επαφές σε επίπεδο μάρκετινγκ χωρίς κατ’ ανάγκην να χωρίσεις τους άλλουςς συμμετέχοντες σε συμμάχους και αντιπάλους, αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας, αλλά και ότι το budget, όσο κι αν είναι αυτό, θα πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά.

Με όπλο το τραγούδι που θα γράψει γι’ αυτόν ο Σουηδός συνθέτης των επιτυχιών της Eurovision, θα ταξιδέψει τον Μάιο ως το Κίεβο, αρχικά για να περάσει στον τελικό, ενώ αν τα καταφέρει θα παλέψει και για μια καλή θέση στην τελική κατάταξη.

«Έχουμε δει να κερδίζουν τον διαγωνισμό λιτές συμμετοχές, ενώ επίσης έχουν βρεθεί και εξεζητημένες συμμετοχές σε χαμηλότερες θέσεις» συμπληρώνει και σαφώς έχει δίκαιο.

Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε να τα καταφέρει να βγάλει την Κύπρο μας ασπροπρόσωπη, όπως άλλωστε ο ίδιος δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να κάνει.


Δεν υπάρχει κάποια συνταγή. Κάθε χρονιά κερδίζουν διαφορετικού είδους τραγούδια. Αυτό που πιστεύω είναι πως το τραγούδι πρέπει να είναι στα μέτρα του τραγουδιστή.


Ισχύει ότι θα σου γράψει το τραγούδι ο Σουηδός συνθέτης που έγραψε το νικητήριο Euphoria αλλά και το περσινό δικό μας;

Ναι. Ισχύει ότι το τραγούδι θα το γράψει ο Thomas G:son. Άλλωστε το έχει ανακοινώσει και το ΡΙΚ. Ο Thomas πέρα απ’ το Euphoria, έγραψε και πέρυσι το τραγούδι τον Minus One, καθώς επίσης έχει πολλές συμμετοχές στο διαγωνισμό της Eurovision.

 

Δεν σε προβληματίζει το γεγονός πως η Κύπρος σπάνια έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στη Eurovision

Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος έχει κάνει πολύ καλές προσπάθειες και γι’ αυτό το λόγο περνούμε για δύο συνεχείς χρονιές σχετικά ευκολά στον τελικό! Πιστεύω ότι για ένα μικρό νησί όπως είναι η Κύπρος μας αυτό το γεγονός αποτελεί ήδη μια μικρή νίκη. Αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω εγώ φέτος είναι να συνεχίσω την καλή προσπάθεια των προηγούμενων συμμετοχών. Να περάσουμε, δηλαδή, στον τελικό και από κει και πέρα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό τη βραδιά του τελικού, για να πάρουμε μια καλή βαθμολογία.





Τι πρέπει να έχει τελικά ένα τραγούδι έτσι ώστε να ξεχωρίσει στην Eurovision;

Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποια συνταγή, και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Κάθε χρονιά κερδίζουν διαφορετικού είδους τραγούδια. Αυτό που πιστεύω είναι πως το τραγούδι πρέπει να είναι στα μέτρα του τραγουδιστή. Επιτυχία είναι, καλλιτέχνης και τραγούδι να γίνουν ένα. Αυτό θα επιδιώξουμε και εμείς φέτος και είμαι βέβαιος πως θα το καταφέρουμε.

 

Πώς σου φάνηκαν οι Minus One πέρυσι;

Πέρυσι θεωρώ πως τα παιδιά δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό. Μου άρεσε απίστευτα η ενέργεια που έβγαλαν στη σκηνή. Τους συγχαίρω επειδή έκαναν σούπερ αισθητή την παρουσία μας στο διαγωνισμό.

 

Παρόλο που πήγαμε με ένα θεωρητικά καλό τραγούδι και με ψηλές προσδοκίες, εντούτοις το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενώμενο. Τι έφταιξε;

Για μένα οι Minus One τα πήγαν πολύ καλά. Είχαν ένα σούπερ τραγούδι, που το υποστήριξαν στο έπακρο και έκαναν τη συμμετοχή μας σε ένα τόσο μεγάλο διαγωνισμό αισθητή. Πέρασαν στον τελικό και αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου του μεγάλου ανταγωνισμού. Μπορεί η θέση που πήραμε να μην ήταν η επιθυμητή, αλλά αυτό καμία φορά έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες που δεν είναι στο χέρι μας.


Το budget είναι απλώς ένα εργαλείο. Εξαρτάται πως θα χρησιμοποιηθεί.


Με το budget που έχουμε ως Κύπρος, δεν είναι λίγο ουτοπικό να πιστεύουμε πως θα πάμε καλά;

Έχουμε δει να κερδίζουν τον διαγωνισμό λιτές συμμετοχές, ενώ επίσης έχουν βρεθεί και εξεζητημένες συμμετοχές σε χαμηλότερες θέσεις. Φυσικά, έχει συμβεί και το αντίθετο. Επομένως, το budget είναι απλώς ένα εργαλείο. Εξαρτάται πως θα χρησιμοποιηθεί. Δεν πιστεύω πως είναι ουτοπικό για καμία χώρα να πιστεύει πως μπορεί να τα πάει καλά!

 

Πότε θα ανακοινωθεί το κομμάτι και ποιο θα είναι το στυλ του;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το στυλ του τραγουδιού. Κοντά στον Μάρτη θα ‘ναι το τραγούδι έτοιμο και θα μπορέσω να σας πω περαιτέρω λεπτομέρειες.

 

Θα κάνουμε τη διαφορά φέτος; Πόσο το πιστεύεις;

Γίνεται σκληρή δουλεία από όλη την ομάδα και είμαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα είναι πολύ αξιόλογο. Η ομάδα είναι πολύ έμπειρη και έχουμε ενέργεια για να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Εγώ σας διαβεβαιώ πως θα δουλέψω σκληρά για να βγάλω την Κύπρο μας ασπροπρόσωπη.


Η Eurovision είναι μια μεγάλη γιορτή. Έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε.


Υπάρχουν κάποιες χώρες που «φοβάσαι»; Που τις βλέπεις ίσως λίγο πιο ανταγωνιστικά;

Τον μόνο που βλέπω ανταγωνιστικά αυτή τη στιγμή είναι ο εαυτός μου, ως προς το να γίνομαι καλύτερος μέχρι τον Μάιο.





Είσαι διατεθειμένος να κάνεις συμμαχίες με άλλες χώρες κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού;

Εγώ δεν τους βλέπω ως συμμάχους και αντιπάλους. Η Eurovision είναι μια μεγάλη γιορτή. Έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα γίνουν οι επαφές που πρέπει να γίνουν.

 

Ποιο κομμάτι ξεχώρισες από αυτά που πήγαν μέχρι σήμερα στο διαγωνισμό;

Το επίπεδο ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο. Ως καλλιτέχνης βλέπω πολλές αξιόλογες συμμετοχές και πιο ολοκληρωμένες παρουσίες πλέον. Από τους πιο προσφάτους διαγωνισμούς σίγουρα ξεχωρίζω το Euphoria, και το Rise Like a Phoenix. Δίκαια και η θέση τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ