Το Supermoon από την Κύπρο [εικόνες & βίντεο]

Μπορεί ο καιρός να μην μας έκανε την χάρη, αφού η συννεφιά έκρυψε καλά την πολυαναμενόμενη super πανσέληνο της 14ης Νοεμβρίου, εντούτοις οι ειδικοί (με ή χωρίς εισαγωγικά) βρήκαν τον τρόπο να την φωτογραφήσουν.

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Γιώργος Μιχαήλ

 

Λίγο το ‘χεις να περιμένεις σχεδόν 69 ολόκληρα χρόνια από το πολύ μακρινό 1948 οπότε και η Σελήνη είχε πλησιάσει ξανά για τελευταία φορά τόσο κοντά στη ΓΗ; Ναι, -για όσους δεν έτυχε να το δουν κάπου- το φεγγάρι είναι το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει μετά το 1948.

Οπότε, μια τέτοια ευκαιρία δεν την χάνεις. Ένα τέτοιο υπέρλαμπρο φεγγάρι δεν το αφήνεις στα αζήτητα, όσο κι αν φύση συνηγορεί εναντίον σου. Η σούπερ πανσέληνος προσέφερε μαγικές εικόνες αφού απείχε από τη γη μόλις… 348.400 χιλιόμετρα και όσοι ήθελαν πραγματικά να την φωτογραφήσουν θα έβρισκαν τον τρόπο.

Όπως ο Γιώργος Μιχαήλ, ο φωτογράφος του Εκδοτικού Οίκου ΔΙΑΣ, που με τους εξαιρετικούς φακούς του στήθηκε στο ύψωμα πάνω από την Χρυσοσπηλιώτισσα στην Δευτερά περιμένοντας, αλλά και ο Γιώργος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Φυσικής Κληρονομιάς και Βιοποικιλότητας της Κύπρου, ο οποίος ανέβηκε στο ύψωμα πάνω από το εγκαταλελειμμένο χωριό Άγιος Σωζόμενος, κοντά στην Ποταμιά.

Παρά τις σχετικά αντίξοες συνθήκες και οι δύο μάς χάρισαν εξαιρετικές φωτογραφίες και τους ευχαριστούμε!

Οπότε, μέχρι την επόμενη φορά που το φεγγάρι θα βρεθεί και πάλι τόσο κοντά μας και θα φαίνεται τόσο μεγάλο και φωτεινό, τον Νοέμβριο του 2034 όπως μας λέει η NASA, κρατήστε τις εικόνες των δύο Γιώργηδων.

 

Οι φωτογραφίες του Γιώργου Μιχαήλ από την Χρυσοσπηλιώτισσα:



 

Οι φωτογραφίες και το βίντεο του Γιώργου Κωνσταντίνου από τον Άγιο Σωζόμενο:



 



 

Δείτε ακόμα: Τι ακριβώς είναι το δακτυλίδι γύρω από το φεγγάρι


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ