«Δεν έχω πρόβλημα να γίνει η Αμφίπολη το κέντρο του κόσμου αλλά..»

Article featured image
Article featured image

Την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η ανασκαφή στην Αμφίπολη κατήγγειλε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κάνοντας λόγο ακόμη και για θηριωδία. 



«Αυτή η θηριωδία πρέπει να σταματήσει. Περιμένουμε πότε θα βγει από τη γωνία ο Μεγαλέξανδρος και μπερδεύουμε και την αρχαιολόγο που κάνει τη δουλειά της».

Η τοποθέτηση Μπουτάρη έγινε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, η οποία πάλι έγινε σε υψηλούς τόνους.

«Δεν έχω πρόβλημα να γίνει η Αμφίπολη το κέντρο του κόσμου, ακόμη και να βρούμε τον Μεγαλέξανδρο βαλσαμωμένο αλλά δεν μου αρέσει η επιπολαιότητα» είπε επίσης ο Γιάννης Μπουτάρης.

Μάλιστα τόνισε ότι ακόμη κι αν βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, δεν θα έδινε το παρών στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στην Αμφίπολη, λέγοντας πως δεν θέλει το θέμα να γίνει ένα «παραμυθόδραμα».

Και κατέληξε κάνοντας μια αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή: «Ο Καραμανλής είχε μυαλό. Όταν ο Ανδρόνικος έκανε τις ανασκαφές στη Βεργίνα, έκανε έναν χρόνο να πάει στον τάφο του Φιλίππου. Αφού τον ενημέρωσε ο Ανδρόνικος, πήγε κι έδωσε όσα χρήματα μπορούσε να δώσει». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ