Έγινε η διαμαρτυρία για τις δημόσιες ακτές [λίγη όμως η προσέλευση του κόσμου]

Article featured image
Article featured image

Με ευφάνταστα συνθήματα και αμφιέσεις, ζωντανή μουσική, ευχάριστο μάλλον κλίμα αλλά λιγότερη από την αναμενόμενη προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή στη Λευκωσία η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δημόσιες ακτές.



Τα πανό και τα πλακάτ έγραφαν ατάκες όπως «Κάποτε έπαιζα στα βράχια», «του γιαλού τα βοτσαλάκια κάποιοι τα καναν πλακάκια», «κάτω στο γιαλό γίνεται μπάχαλο» και «τα δάση, οι παραλίες και οι θάλασσες δεν είναι προς πώληση». Αισιοδοξία στην ατμόσφαιρα έδωσε η ζωντανή μουσική και η παρουσία μικρών παιδιών.

Σημειώνεται, ωστόσο, η μη ικανοποιητική προσέλευση κόσμου σε σχέση με τον αριθμό των ατόμων που διαδικτυακά, τουλάχιστον, δείχνουν να υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη καμπάνια.

Σε κάθε περίπτωση, και όπως έχουν σημειώσει οι διοργανωτές από την Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών, παρόλο που σήμερα δεν τέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο «περί της Ακίνητης Ιδιοκτησίας», το οποίο προβλέπει την παραχώρηση κρατικής γης μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χωρίς την έγκριση της Βουλής, κρίθηκε σοφό η συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί ώστε «να προλάβουμε τα γεγονότα αντί να βρεθούμε προ τετελεσμένων».

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ