Αυτοκτόνησε εξαιτίας του sex video που ανέβασαν οι μαθητές του

Article featured image
Article featured image

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε την περασμένη βδομάδα η υπόθεση με τον καθηγητή στην Σλοβενία, τον οποίο εκβίαζαν οι μαθητές του με sex video και το οποίο υποστήριζαν πως είχαν τραβήξει κατά την διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων του καθηγητή τους με την καθηγήτρια των μαθηματικών.

Το όλο σκηνικό έλαβε χώρα στη πόλη Μάριμπορ της Σλοβενίας, ενώ το επίμαχο βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πριν προλάβει να εξακριβωθεί απ’ τις αστυνομικές αρχές της Σλοβενίας εάν πρόκειται περί μοντάζ, ο εν λόγω καθηγητής -νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών- αυτοκτόνησε.  

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου διευθυντών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Σλοβενίας, Μίλαν Ρέγιετς, ο καθηγητής προφανώς κατέρρευσε ψυχικά υπό τη μεγάλη πίεση που δέχτηκε μέσω διαδικτύου.

Η σλοβένικη αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών, ούτε τα ονόματα των μαθητών που ανέβασαν το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκτυο.

Η αυτοκτονία του εν λόγω καθηγητή προκάλεσε εκ νέου συζητήσεις σχετικά με την δημοσίευση υλικού και την προστασία της ιδιωτικότητας στο ίντερνετ, ως επίσης και τους κανόνες ηθικής που -θα έπρεπε- να το διέπουν.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ