Ο Αυγερινός και η Πούλια [παιδικό θέατρο από την ΕΘΑΛ]

Article featured image
Article featured image

Είμαι σίγουρη ότι (είτε την είδες είτε όχι) θυμάσαι την παράσταση «Τα Γουρουνάκια Κουμπαράδες», του δημοφιλούς συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά, που ανέβασε πέρσι η Παιδική Σκηνή της ΕΘΑΛ στο Θέατρο Ριάλτο ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους;

Αυτό αναμένεται να γίνει και φέτος, οπότε η Παιδική Σκηνή της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού σε συνεργασία πάλι με το Θέατρο Ριάλτο αλλά και την Ομοσπονδία Γονέων Λεμεσού επανέρχεται με το πολύ αγαπημένο παραδοσιακό παραμύθι «Ο Αυγερινός και η Πούλια» σε διασκευή του Δημήτρη Αδάμη και σε σκηνοθεσία του γνωστού σκηνοθέτη και εκπαιδευτικού Νίκου Νικολαΐδη.

Κάποτε, λοιπόν, σ’ ένα τόπο μακρινό και κοντινό συνάμα ήταν ένα κορίτσι, η Πούλια. Ζούσε μαζί με τον βασιλιά πατέρα της που είχε παντρευτεί μια δεύτερη γυναίκα, αφού η πρώτη πέθανε. Αυτή η γυναίκα-βασίλισσα είχε ένα γιο, τον Αυγερινό. Στο πρόσωπό του η Πούλια θα βρει τον καλύτερο αδερφό, το φύλακα άγγελό της. Όμως η μητέρα του Αυγερινού είναι μάγισσα και έχει άλλα σχέδια… Ο Αυγερινός θα  προστατέψει την Πούλια και οι δυο τους ξεκινούν για ένα μακρινό ταξίδι. Η βασίλισσα-μάγισσα τους ακολουθεί. Θα περάσουν απίστευτες περιπέτειες σε ένα παραμυθένιο ταξίδι που κρύβει παγίδες αλλά και εκπλήξεις και κάποια στιγμή τα δύο αδέλφια θα ζήσουν μια μαγική μεταμόρφωση. Ο Αυγερινός γίνεται ελάφι! Το κορίτσι και το ελάφι συνεχίζουν μαζί…Η αλήθεια και η αδερφική αγάπη αυτών των δυο παιδιών θα νικήσει το κακό και θα τα οδηγήσει να λάμψουν στον ουρανό σαν τα δυο φωτεινά αστέρια που ακόμα μας φωτίζουν, τον Αυγερινό και την Πούλια.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Μαρίνα Βρόντη, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Βασίλης Χαραλάμπους, Γιάννος Αντωνίου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Χάρης Ευριπίδου και η Μαρία Βιολάρη. Τα σκηνικά/ κοστούμια υπογράφει η Θέλμα Κασουλίδου, τον σχεδιασμό πολυμέσων η Άννα Φωτιάδου, την μουσική σύνθεση ο Γιώργος Κολιάς, τις χορογραφίες ο Χάμιλτον Μοντέιρο, και τους σχεδιασμούς φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Ριάλτο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2015 ως ακολούθω: Κυριακή 11 Ιανουαρίου (11:00  & 15:30), Κυριακή 18 Ιανουαρίου (11:00 & 15:30) & Κυριακή 1η Φεβρουαρίου (11:00  & 15:30). Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα 77777745 (Θέατρο Ριαλτο) & 25877827 (ΕΘΑΛ).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ