Καίγεται η Λάρνακα

Article featured image
Article featured image

Με το εμπνευσμένο και πιασάρικο μότο «Η Λάρνακα καίγεται» κινήσεις πολιτών καλούν τους Λαρνακείς και τους πολίτες όλης της Κύπρου σε διαμαρτυρία, το ερχόμενο Σάββατο, ενάντια στη βιομηχανοποίηση του λιμανιού της πόλης και στη δημιουργία μονάδων στήριξης για τους υδρογονάνθρακες κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Η διαμαρτυρία διοργανώνεται από πρωτοβουλίες πολιτών Λάρνακας, Αραδίππου, Κρασά, Δρομολαξιάς και Μενεού, από την ομάδα LarnacACT (Λάρνακα εν δράσει) και από το διαδικτυακό περιοδικό Skala Times.

Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κάνουν λόγο για καρκινογενή χημικά, εκρηκτικά και ραδιενεργά που τοποθετούνται δίπλα από τα σπίτια τους προσθέτοντας πως η ζωή, η ασφάλεια και το περιβάλλον βρίσκονται σε κίνδυνο για τα κέρδη των λίγων.

Όλα αυτά υποστηρίζουν, έχουν αποφασιστεί παράνομα και παραπέμπουν στην παραβίαση της Σύμβασης του Άαρχους.Oι ξεσηκωμένοι Λαρνακείς ζητούν από το κράτος να γίνει χωροταξικός στρατηγικός σχεδιασμός για τη δημιουργία ειδικής βιομηχανικής ζώνης για τις μονάδες υποστήριξης της βιομηχανίας υδρογονανθράκων, οι οποίες να μην είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Πάντως, παρατηρώντας τα συνθήματα που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διαπιστώνεται συναισθηματική έξαρση, τσαντίλα και πολύς θυμός εκ μέρους των διαμαρτυρομένων. Για να δούμε τι θα δούμε στον δρόμο.

 Μεταξύ των συνθημάτων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι:

«Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα»

 «Η Λάρνακα περιμένει από εσένα, από εμένα από όλους να τη σώσουμε»

 «Λάρνακα της Θάλασσας και των Ακρογιαλιών, όχι των βιομηχανικών λιμανιών»

 «Αν δεν υψώσω την φωνή και το ανάστημα μου εγώ, αν δεν φωνάξεις εσύ, αν δεν πορευτούμε και αγωνιστούμε όλοι μαζί ζητώντας τα αυτονόητα (Υγεία – Ασφάλεια – Σεβασμό στο Περιβάλλον), τότε είμαστε καταδικασμένα πιόνια που χαρίζουν τις ζωές τους και το αύριο των παιδιών τους στους εμπόρους και στα ξένα κεφάλαια…..»

  «Τότε θυσιάζουμε τις ζωές μας, αλλά και μια ολόκληρη πόλη για τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων!»

 «Αν μη τι άλλο να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας και να λέμε “Πολέμησα κατά του εγκλήματος τους”».

 H διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου και ώρα 4μμ στον κυκλικό κόμβο K-Cineplex στη Λεωφόρο Λεμεσού.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ