Δύσκολοι καιροί για... πριγκίπισσες

Article featured image
Article featured image

Γκαντεμιά; Ατυχία; Κακό timing; Όπως θες πες το! Πάντως κάτι δεν πάει καθόλου καλά τώρα τελευταία με τους σκηνοθέτες που τολμούν να μεταφέρουν τις ζωές γνωστών και αγαπημένων πριγκιπισσών στη μεγάλη οθόνη. Την ίδια τύχη φυσικά έχουν και οι λαμπερές πρωταγωνίστριες τους. Ειδικά όταν αυτές κατάγονται από την Αυστραλία!

 

Το φυσά και δεν κρυώνει η Nicole Kidman στις Κάννες (άσε που δεν το πολυκαταλαβαίνεις λόγω μπότοξ) μετά την προβολή του «Grace of Monaco», της βιογραφικής ταινίας του Olivier Dahan, στην οποία η 46χρονη ηθοποιός ενσαρκώνει το ρόλο της αξέχαστης πριγκίπισσας του Μονακό, Grace Kelly.

Η πολυαναμενόμενη βιογραφική ταινία του Dahan, άνοιξε το 67ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών και απέσπασε πολλά αρνητικά σχόλια από τους κριτικούς. Και όχι μόνο από τους κριτικούς, αλλά και από τον ίδιο τον παραγωγό της ταινίας, τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ Harvey Weinstein, ο οποίος δεν πάτησε καν το πόδι του στις Κάννες! Ο Weinstein είναι τόσο δυσαρεστημένος από το τελικό αποτέλεσμα, που πρόσφατα είχε απειλήσει μάλιστα να αποκυρήξει την ταινία και να μην χειριστεί τη διανομή της!

Φυσικά, η αποκύρηξη της ταινίας ήρθε πρώτα από το ίδιο το Παλάτι του Μονακό. Σύμφωνα με τα παιδιά της Grace Kelly, πρίγκιπα Αλβέρτο, Καρολίνα και Στεφανί, η ταινία δεν αποτελεί παρά μια αναίτια και γεμάτη γκλάμουρ σελίδα της ιστορίας του Μονακό και της οικογένειάς τους, με τεράστιες ιστορικές ανακρίβειες και με μια σειρά μυθοπλαστικών σκηνών που σε καμία περίπτωση δεν κάνουν το φιλμ μια βιογραφία.

Παρ’ όλα αυτά, η Kidman έβαλε το καλό της χαμόγελο και περπάτησε στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ φορώντας μια εντυπωσιακή μπλε embellished Armani Prive τουαλέτα, ενώ νωρίτερα στη συνέντευξη  τύπου απάντησε στους δημοσιογράφους για το πώς αισθάνεται που η οικογένεια Grimaldi αποκύρηξε την ταινία. «Στεναχωρήθηκα πολύ. Θέλω όμως να τονίσω ότι πρόκειται απλώς για μία ταινία. Μπορούμε να βασιζόμαστε σε αληθινά γεγονότα, αλλά κάνουμε σινεμά. Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη των ανθρώπων να προστατέψουν την ιδιωτική ζωή της οικογένειά τους. Μιλάμε για τη μητέρα και τον πατέρα τους. Σέβομαι την απόφασή τους, αλλά θα ήθελα να ξέρουν ότι η ταινία αυτή έγινε με αγάπη. Θέλαμε να τιμήσουμε τη μνήμη της μητέρας τους και τον έρωτα των γονιών τους. Κι αν αλλάξουν γνώμη κάποτε και τη δουν, θα εκτιμούσα πολύ την άποψή τους» είπε η Αυστραλή ηθοποιός.

Να σου θυμήσω όμως ότι η Nicole Kidman δεν είναι η μοναδική ηθοποιός φέτος που δεν ικανοποίησε καθόλου με το ρόλο της ως πριγκίπισσα. Την ίδια τύχη είχε και η συμπατριώτισσα της (και κολλητή της φίλη) Naomi Watts, πριν από μερικούς μήνες.

Εκεί τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα. Φυσικά, όταν παίρνεις το τεράστιο ρίσκο να υποδυθείς μια γυναίκα-θρύλο, όπως ήταν η πριγκίπισσα Diana, τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη και για τις ενδεχόμενες κακές κριτικές που θα ακολουθήσουν. Και δυστυχώς, όπως ήταν αναμενόμενο, η 45χρονη Βρετανο-αυστραλή ηθοποιός δέχτηκε σωρεία αρνητικών σχολιών από τον βρετανικό τύπο (και όχι μόνο) για την ερμηνεία της ως πριγκίπισσα Diana. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Guardian είχε γράψει τότε ότι: «Η άσχημη αλήθεια είναι ότι 16 χρόνια μετά από εκείνη την απαίσια μέρα, το 1997, η Diana δέχεται ακόμα έναν φριχτό θάνατο». Άουτς! Τι να πεις; Ένα είναι το σίγουρο. Δύσκολοι καιροί για πριγκίπισσες...


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ