Πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας βλέπει ο Πρόεδρος

Article featured image
Article featured image

Πολύ αισιόδοξος εμφανίστηκε από το Αμβούργο για την πορεία της κυπριακής οικονομίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εξάροντας ιδιαίτερα τη συνεισφορά του τομέα της ναυτιλίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν ο κύριος ομιλητής σε γεύμα που παράθεσε το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο προς σημαντικούς Γερμανούς πλοιοκτήτες, παρουσία του Δημάρχου της πόλης Όλαφ Σολτζ, του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Μάριου Δημητριάδη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη. Το γεύμα πραγματοποιήθηκε στα κτίρια της Τράπεζας Μπέρεμπεγκ, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον τομέα της ναυτιλίας στην Κύπρο.

«Σήμερα, ένα χρόνο μετά την συμφωνία με την Τρόικα, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται ήδη στο δρόμο της πλήρους ανάκαμψης», ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η Κύπρος έχει επανειλημμένα και έγκαιρα τηρήσει τις υποχρεώσεις που αναλήφθηκαν έναντι των δανειστών της τόσο για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα όσο και για τις περικοπές των δημοσίων δαπανών.

Υπενθύμισε τις θετικές αξιολογήσεις τόσο των δανειστών όσο και τις αναβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης, ενώ σημείωσε πως οι εναπομείναντες περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων θα αρθούν στους επόμενους μήνες, «επιτρέποντας στις κυπριακές τράπεζες να εργαστούν ξανά χωρίς καθόλου εμπόδια, αλλά, υπό ένα νέο, πολύ καλύτερα δομημένο και ελεγχόμενο καθεστώς».

«Στην επίτευξη αυτών των αρκετά θετικών επιτευγμάτων σε τόσο σύντομη περίοδο, η ναυτιλιακή βιομηχανία στην Κύπρο διαδραμάτισε ένα σημαντικό και ανεκτίμητο ρόλο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ