Πώς να ακυρώσεις την αποστολή ενός mail που έστειλες ήδη

Article featured image
Article featured image

Αν το mail -που δεν έπρεπε να στείλεις, αλλά το έστειλες- περιείχε ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, τα συμπτώματα είναι γνωστά: ακαριαίος κρύος ιδρώτας, ταχυπαλμία, πιάσιμο του κεφαλιού, μπινελίκια και διερωτήσεις τύπου «πόσο ηλίθιος μπορεί να είμαι;».

 

Κι εδώ έρχονται τα καλά νέα, διότι υπάρχει λύση και μάλιστα πανεύκολη που σου δίνει τη δυνατότητα να ακυρώσεις την αποστολή ακόμη και αν το έχεις ήδη αποστείλει. Προϋποθέτει όμως o λογαριασμός σου να είναι στο gmail...Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, ακριβώς όπως τα καταγράφει το Business Insider:

Πηγαίνετε στο μενού και επιλέγετε Settings.

Επιλέγετε το πεδίο Labs.

«Σκρολάρετε» μέχρι το τέλος της καρτέλας στο πεδίο Undo Send και τσεκάρετε την επιλογή Enable.

Σώστε τις αλλαγές στο τέλος της σελίδας και πάρτε βαθιές αναπνοές, διότι βρίσκεστε πολύ κοντά στη λύτρωση.

Πλέον, κάθε φορά που θα στέλνετε ένα mail, πάνω δεξιά θα εμφανίζεται ένα καρτελάκι που θα σας δίνει τη δυνατότητα να ακυρώσετε την αποστολή μέσα σε 10 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που πατήσατε το κουμπί send.

Πατώντας το Undo θα επιστρέψετε στο mail σας όπως ήταν στη φάση της επεξεργασίας.Μπορείτε επίσης να αυξήσετε το χρόνο που σας δίνεται για την ακύρωση (στα 30 δευτερόλεπτα), ακολουθώντας τη διαδρομή: Settings > General > Undo Send.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ