Φωτογραφήθηκε κρατώντας τους όρχεις μιας τίγρης και εξόργισε [μια αποτυχημένη προσπάθεια αθλητή να το παίξει κουλ]

Article featured image
Article featured image

Ξινή βγήκε η προσπάθεια στον παγκοσμίου φήμης αθλητή του UFC (Ultimate Fighting Championship) Luke Rockhold να το παίξει κουλ στο instagram.

Σε επίσκεψη του σε ένα δημοφιλές πάρκο με άγρια ζώα στην Ταϊλάνδη, ο Αμερικάνος αθλητής φωτογραφήθηκε αρχικά με ένα μικρό τιγράκι προσποιούμενος πως του κάνει κεφαλοκλείδωμα. Αυτή ήταν η αφορμή για τα πρώτα αρνητικά σχόλια από τους followers.

H αμέσως επόμενη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και επιθέσεων. Ο αθλητής φωτογραφίζεται δίπλα σε ένα ενήλικο ζώο, κρατώντας τους όρχεις του και συνοδεύοντας την εικόνα με τον τίτλο «Who's your daddy».

Σύμφωνα με την Care for the Wild, η οποία προσπαθεί να απαγορέψει τη νέα αυτή μόδα, οι φωτογραφίες θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους τους τουρίστες αλλά αποτελούν και μια αμφιλεγόμενη πρακτική που εμπλέκει τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων.    

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Care for the Wild είχε μόλις πρόσφατα αναφέρει: «Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος θα σκεφτεί πως αντιδρούμε υπερβολικά και προσπαθούμε να χαλάσουμε τη διασκέδασή του. Όμως η αλήθεια είναι ότι μία γρήγορη φωτογραφία για εσάς μπορεί να σημαίνει μακροχρόνια ταλαιπωρία για ένα ζώο που υποφέρει. Εάν χρειάζεστε οπωσδήποτε αυτή τη φωτογραφία στο Facebook αυτό το καλοκαίρι, τότε σας προκαλώ προηγουμένως να ελέγξετε κάποια πράγματα - ότι το ζώο έχει ακόμα δόντια και νύχια, ελέγξτε τις συνθήκες στις οποίες ζει και κοιμάται, ελέγξτε για χτυπήματα στο σώμα του και τέλος ελέγξτε πού θα καταλήξει όταν δε θα είναι πια αρκετά χαριτωμένο για αυτές τις φωτογραφίες».   

Αυτό ήταν και το βασικότερο επιχείρημα όσων έσπευσαν να κατηγορήσουν τον αθλητή για τις φωτογραφίες. Αρκετοί υπογράμμισαν πως η «ιντερνετική μαγκιά» ήταν στην πραγματικότητα ότι πιο δειλό έχει κάνει και βρήκαν την κίνηση πολύ υποτιμητική και χυδαία ως προς τον απαιτούμενο σεβασμό στην άγρια ζωή.   

Ο 29χρονος αθλητής προσπάθησε να απολογηθεί δημοσιεύοντας το βίντεο που δείχνει το πώς τραβήχτηκε η φωτογραφία, αναφέροντας πως ζητούσε συγνώμη από όλους όσοι το βρήκαν υποτιμητικό για το ζώο και τονίζοντας πως δεν θα έκανε ποτέ κάτι που θα το έβλαπτε.  

Στην πραγματικότητα το βίντεο έκανε την κατάσταση ακόμη χειρότερη και τα σχόλια περισσότερα μιας και ο Rockhold διακρίνεται να μυρίζει το χέρι του μετά το άγγιγμα ενώ η παρέα του που βιντεοσκοπεί ακούγεται να γελά δυνατά. 


Πηγή:LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ