Γερμανία: ποδηλατόδρομος υπερπαραγωγή που θα ενώνει 10 πόλεις!

Μήκους 100 χιλιομέτρων είναι ο πρώτος ποδηλατόδρομος σαν αυτοκινητόδρομος που φτιάχνεται στη Γερμανία.

 


Article featured image
Article featured image

Τα τελευταία χρόνια εδώ στην Κύπρο φτιάξαμε κανα-δυο ποδηλατόδρομους στις πόλεις μας και χαιρόμαστε, για να φτάσουμε όμως τους ΒορειοΕυρωπαίους «θέλει δουλειά πολλή».

Σίγουρα όχι τη Γερμανία, όπου μόλις εγκαινιάστηκαν στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα ενός ποδηλατοδρόμου που όταν ολοκληρωθεί θα ενώνει …. δέκα πόλεις!

Ο νέος ποδηλατόδρομος - υπερπαραγωγή που κατασκευάζεται στη δυτική πλευρά της Γερμανίας θα χρησιμοποιείται από 2 εκατομμύρια ποδηλάτες και φτιάχνεται πάνω σε παλιές γραμμές τρένων που δεν είναι πια σε χρήση.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, η λειτουργία του θα συνεπάγεται με 50 χιλιάδες αυτοκίνητα λιγότερα κάθε μέρα στον δρόμο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Πλέον μπορείς να διασχίσεις έξι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθώντας ένα και μόνο μονοπάτι

Article featured image

Ρομπότ θα διδάσκει σε λύκειο της Νέας Υόρκης

Article featured image

Ήταν φίλοι και συνάδελφοι για χρόνια και αργότερα ανακάλυψαν ότι είναι αδέλφια