«Εκτυπώστε τις φωτογραφίες σας ή χάστε τες για πάντα»

Ο Dr Vinton «Vint» Cerf , μπορεί να βοήθησε στη δημιουργία του διαδικτύου, ωστόσο δε διστάζει να μιλήσει και για τους «κινδύνους» που συνοδεύουν τις τεχνολογικές εξελίξεις.


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, προειδοποιεί τους χρήστες του διαδικτύου να εκτυπώσουν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες και να μη βασίζονται απλά στην αποθήκευσή τους σε αρχεία μνήμης, αν δε θέλουν μια μέρα να τις χάσουν για πάντα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, ο αντιπρόεδρος της Google προειδοποιεί ότι καθώς τα λειτουργικά συστήματα και τα λογισμικά εξελίσσονται ολοένα και πιο πολύ, θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη η πρόσβαση στα έγγραφα και τις εικόνες που έχουν αποθηκευτεί με παλαιότερη τεχνολογία.

Ανέφερε ακόμη, ότι η εξάρτησή μας από την τεχνολογία θα μπορούσε να «μεταλλάξει» τον 21ο αιώνα σε μια νέα «σκοτεινή εποχή» στην ιστορία, με τα οποιαδήποτε στοιχεία του πολιτισμού μας να χάνονται σε μια ψηφιακή «μαύρη τρύπα».

Στους αιώνες που θα έρθουν, οι μελλοντικοί ιστορικοί που θα μελετούν την εποχή μας είναι πολύ πιθανό να βρεθούν μπροστά σε μια ψηφιακή «έρημο», συγκρίσιμη με τη μετα-ρωμαϊκή περίοδο στη Δυτική Ευρώπη, για την οποία είναι σχετικά λίγα γνωστά, λόγω της σπανιότητας των γραπτών αρχείων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ