Έτσι οι μέρες περνούν [1 ΧΡΟΝΟΣ www.cityfreepress.com.cy]

Απόγευμα στο γραφείο. Ο Πάρης βγάζει από το σελοφάν το Time Out του Λονδίνου και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να μυρίσει το χαρτί. Καιρό είχα να δω αυτή την εικόνα. Παλιά το συνήθιζα κι εγώ. «Σνίφαρα» που και που καμιά CITY, κανένα SOUL που έχει και έντονη μυρωδιά, κανένα βιβλίο (παλιό κυρίως), έστω ένα τηλεφωνικό κατάλογο στην ανάγκη... Και ποιος δεν το έχει κάνει άλλωστε;

 


Article featured image
Article featured image

Πάει ήδη ένας χρόνος από τότε που έπαψε να κυκλοφορεί στην πόλη η CITY (ως έντυπο) και είναι κόσμος που την ψάχνει ακόμα. Τι κι αν έχουμε μαζέψει όλα τα stands, τι κι αν έχουν περάσει 52 Παρασκευές από τη μέρα που το τελευταίο τιράζ που έφυγε από την Printco, τι κι αν η τελευταία φορά που τα αυτοκίνητα της ACS έκαναν το γνωστό δρομολόγιο ανά το παγκύπριο ήταν στις 7 Μαρτίου 2014, τι κι αν εμείς έχουμε εμπεδώσει προ πολλού πως η έντυπη CITY δεν θα έρθει ξανά Παρασκευή στο γραφείο. Είναι, μάλιστα, και κόσμος που λέει ότι την διαβάζει ανελλιπώς (;).

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Προς το καλύτερο, εννοείται. Οι αναγνώστες (ένεκα διαδικτύου) αυξήθηκαν. Το ίδιο και οι fans στο facebook. Η θεματολογία διευρύνθηκε. Αρχικά, δεν ξέραμε πώς να διαχειριστούμε την αλλαγή. «Να βάλουμε αυτό, να παίξουμε το άλλο;». Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να μεταφέρεις online ένα εβδομαδιαίο έντυπο και ειδικά όταν το δεύτερο παύει να υφίσταται. Το www θέλει συνεχή τροφοδοσία, αλλιώς σε αφήνει. Θέλει πολλή ενέργεια. Είναι χρηματιστήριο, πως το λένε… Τους πρώτους μήνες ήμασταν πιο κλειστοφοβικοί, πιο συγκρατημένοι, πιο στην φιλοσοφία ενός free press. Σιγά-σιγά, πότε με το ένστικτό μας ως οδηγό και άλλοτε με την τρέλα και την ελευθερία που ανέκαθεν χαρακτήριζε την ομάδα, ανοίξαμε την θεματολογία μας.

Ο Πάρης έχει άκρες με τους πάντες και τα πάντα στην πόλη. Ξεσκεπάζει τα πιο catchy made in Cyprus θέματα. Η Γιώτα είναι η επιτομή του όρου viral και το άτομο-κλειδί σε ότι αφορά στα -όχι και τόσο συνηθισμένα- θέματα από εξωτερικό. Η Ιωάννα -με την «χρυσή πένα» στο χέρι- κάνει διατριβή σε νέα trends, σε ρετρό θέματα και συναντά απίστευτα ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Ο Γιάννης ανακαλύπτει πάσης φύσεως φυντάνια, κυρίως από Κύπρο, και κάνει συχνές εξορμήσεις σε ξεχασμένα ή όχι και τόσο πολυδιαφημισμένα locations, πάντοτε με ένα φωτογράφο να τον ακολουθεί. Ο Αχιλλέας στη Λεμεσό κάνει focus σε ότι πιο cult υπάρχει στον κόσμο του. Η Πέγκυ είναι εγγύηση ISO, τι να λέμε τώρα; Το ίδιο και ο Κλεάνθης, που πασπαλίζει το site με αστερόσκονη. Η Αλεξάνδρα, με βάση το Λονδίνο, μάς στέλνει καρτ ποστάλ από όμορφα μέρη ανά τον κόσμο, o Κώτσιος και η Μάρθα μάς σκέφτονται συχνά και το δείχνουν έμπρακτα, ο Κωνσταντίνος είναι στην Αθήνα και μας δίνει τα φώτα του, το ίδιο και η Γιώτα από ένα διπλανό γραφείο, η Θεώνη μάς υπενθυμίζει ότι η ζωή είναι επίσης ψυχαγωγία και διασκέδαση, η Αναστασία δημιουργεί εικόνες, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο Μιχάλης Βρ. φτιάχνει ιστορίες στις οποίες άνετα μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου ως πρωταγωνιστή, ενώ σίγουρα είναι κι άλλοι πολλοί αυτοί που με τον τρόπο τους συνεισφέρουν στη CITY: η Γιώτα, η Πόπη, η Σύλια, η Βαρβάρα, ο Αντρέας, ο Γιάννης, ο Παναγιώτης, η Μαριλένα, η Ξένια, οι Μαρίες, η Νάτια, η Κατερίνα, ο Κωνσταντίνος, η Μαρίνα, ο Σταύρος, η Στέφανη…

Αυτοί είναι η ψυχή της CITY. Αυτοί είναι που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βγαίνει κάτι όμορφο προς τα έξω. Ούτε ψαγμένοι θέλουμε να θεωρούμαστε, ούτε εναλλακτικοί, ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά τα περίεργα. Αν είναι να διαχωρίσουμε την θέση, την υπόσταση και αυτό που κάνουμε, από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στα social media, προσπαθούμε αυτό να γίνεται ποντάροντας στην αισθητική, στην πολυφωνία απόψεων και γενικότερα στην θεματολογία.

Η CITY παρουσιάζει πρωτίστως θέματα που δύσκολα θα βρεις σε άλλα κυπριακά portals. Αν θες παραδείγματα, το ρετρό φωτορεπορτάζ για το παλιό λούνα παρκ «Tivoli» στην Έγκωμη, το συγκλονιστικό οιδοπορικό στο Άουσβιτς και το θέμα για τους Normcores που ήρθαν να αντικαταστήσουν τους hipsters (όλα στο ΕΧΩ ΘΕΜΑ) είναι σίγουρα ένα αρκετά καλό δείγμα. Στη CITY θα βρεις επίσης συνεντεύξεις (ΜΙΛΑ ΜΟΥ) με σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Κύπριος χορογράφος Jade Hale-Christophi που έχει συνεργαστεί ακόμα και με τον David LaChapelle, αλλά και με cult φιγούρες της πόλης όπως ο Ρόμπιν Ντενίς Μπάρτ -ο τύπος με τα ράστα στην πλατεία Φανερωμένης που παίζει κιθάρα- ο οποίος μας περιγράφει σε ένα βίντεο κινηματογραφική ζωή του.

Στη CITY δημιουργούμε επίσης βίντεο με τις casual συζητήσεις από τις «Κουβέντες του καφενέ», όπου μας απασχολούν ερωτήματα τύπου «είναι χωρκάτικο να μιλάμε κυπριακά;», γράφουμε τα ζώδια στο ΜΑΝΤΕΙΟ με τον δικό μας ιδιαίτερο τρόπο, απαντάμε στις ερωτικού περιεχομένου απορίες των αναγνωστών στο SEX TALK, γράφουμε άρθρα άποψης ως ενεργοί CITYZENS, δίνουμε προτάσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας στο ΒΓΕΣ ΕΞΩ, ενώ δεν προσπερνούμε φυσικά και την επικαιρότητα.

Στη CITY ζούμε την πόλη.


8 + 1 χρόνια CITY



1 ΧΡΟΝΟΣ www.cityfreepress.com.cy



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ